Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Alpha Bank και Άννα Κορακάκη… “Μαζί”

Alpha Bank και Άννα Κορακάκη… “Μαζί”

Στην παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αθλητών που είχαν μία μεγάλη επιτυχία και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να βρεθούν ξανά στην κορυφή.

Ιδίως στα ατομικά αθλήματα, όπου η προσπάθεια είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ο αθλητής καλείται να θέτει διαρκώς νέους στόχους και να αποκτά κίνητρο, προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη θέση. Ειδικά εκείνοι που κατάφεραν να βρεθούν σε μικρή ηλικία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε διοργανώσεις όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν πολλές φορές τη μεγαλύτερη δυσκολία.

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και οι αθλητές που καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το εμπόδιο και βρίσκουν τρόπους προκειμένου να εντείνουν την προσπάθειά τους και να παραμείνουν στην κορυφή. Και ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της εποχής μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί η Άννα Κορακάκη, η αθλήτρια της σκοποβολής που έκανε περήφανη την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο όταν και κέρδισε δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, η μοναδική Ελληνίδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην ίδια διοργάνωση.

Στο Ρίο ήταν μόλις 20 ετών. Η αθλήτρια, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και  μεγάλωσε στη Δράμα, δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες των Ολυμπιακών μεταλλίων και σήμερα θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες της σκοποβολής σε διεθνές επίπεδο, με τις διακρίσεις να συνεχίζονται, όπως οι νίκες της σε παγκόσμια πρωταθλήματα και άλλες κορυφαίες διοργανώσεις. Συνολικά, οι νίκες της σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φθάσει αισίως τις 25 και ο κατάλογος συνεχίζει να διευρύνεται, καθώς το μέλλον της ανήκει.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια αυτό τον καιρό είναι αφοσιωμένη στον επόμενο στόχο της, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο. Στην προσπάθεια της να τιμήσει -για μια ακόμη φορά- τα ελληνικά χρώματα στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, η Άννα Κορακάκη έχει την υποστήριξη της Alpha Bank.

Για την Τράπεζα, η στήριξη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας είναι διπλά σημαντική. Αφενός, επειδή βοηθά την προσπάθεια μίας αθλήτριας που έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες και, αφετέρου, επειδή στηρίζει έναν αθλητή που λειτουργεί ως πρότυπο για τα νέα παιδιά, δείχνοντάς τους ότι με σκληρή δουλειά και επιμονή μπορεί να φθάσει κάποιος να πετύχει τους στόχους του, όσο υψηλοί και αν είναι. Και αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Alpha Bank να επιλέξει την χρυσή Ολυμπιονίκη προκειμένου να στηρίξει το Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία»,  ενισχύοντας τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων με αθλητικό εξοπλισμό, σύγχρονα ψηφιακά συστήματα διδασκαλίας και βιβλία.

Μία δράση που έχει ως στόχο να εμπνεύσει τα νέα παιδιά και να τα στηρίξει στη δική τους προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους τους, μέσα από την μάθηση και την τεχνολογία. Όπως τους πέτυχε και συνεχίζει να κατακτά νέους η Άννα Κορακάκη.

Bplus Τελευταίες ειδήσεις