Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιππόδρομος: Ξεκάθαρη στήριξη του Αθλητικού Νόμου Βασιλειάδη από τους προπονητές ίππων

Ιππόδρομος: Ξεκάθαρη στήριξη του Αθλητικού Νόμου Βασιλειάδη από τους προπονητές ίππων

Την στήριξη της στον Αθλητικό Νόμο του Γ. Βασιλειάδη εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η Ένωση Επαγγελματιών Προπονητών Δρομώνων Ίππων (ΕΝΕΠΔΙ), η οποία εκπροσωπεί τους προπονητές ίππων που είναι υπεύθυνοι για την πλειοψηφία των ίππων που συμμετέχουν στις ελληνικές ιπποδρομίες.

Σύμφωνα με την Ένωση, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι σε απόλυτα θετική κατεύθυνση και μπορεί να βάλει τις ελληνικές ιπποδρομίες σε σωστές βάσεις. Μεταξύ άλλων, η ΕΝΕΠΔΙ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου που προβλέπουν ρητά τα ζητήματα που μπορούν να ρυθμίζονται από την Φίλιππο Ένωση (ΦΕΕ).

Παράλληλα, οι προπονητές-μέλη της Ένωσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο προτεινόμενος νόμος αντιμετωπίζει με σεβασμό το ρόλο των ιπποδρομιακών τάξεων και φορέων, απαντά σε πάγια αιτήματα της ΕΝΕΠΔΙ, ενώ προωθεί και τη συναίνεση στη λήψη αποφάσεων για κρίσιμα ιπποδρομιακά θέματα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΝΕΠΔΙ, το σχέδιο νόμου προωθεί «ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, όπου οι συντελεστές των ιπποδρομιών θα γνωρίζουν εξαρχής τους κανόνες του παιχνιδιού, οι οποίοι δεν θα μπορούν να αλλάζουν, παρά μόνο όταν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει τεθεί σε διαβούλευση, η οποία ολοκληρώνεται στις 3 Δεκεμβρίου.

Bplus Τελευταίες ειδήσεις