Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΠ’ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ

ΑΠ’ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ

Δεξιός νεφρός για μεταμόσχευση σε τιμή ευκαιρίας, αριστερό άρβυλο από προσφάτως ακρωτηριασθέντα σε άριστη κατάσταση, θαυματουργά λείψανα, ιατρομεσίτες, βαποράκια, παπάδες και παπατζήδες, όλοι εδώ που τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται, ως και η ψυχή ακόμα.

Info

Βαθμολογία

***1/2

Πρωταγωνιστές

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ , ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ , ΓΙΩΤΑ ΦΕΣΤΑ , ΥΒΟΝΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ , ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΜΕΛΛΟΣ , ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ , ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ , ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ , ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ

Σκηνοθεσία

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ

Σενάριο

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Διάρκεια

89 λεπτά

Είδος

ΚΟΜΕΝΤΙ

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση

Δεξιός νεφρός για μεταμόσχευση σε τιμή ευκαιρίας, αριστερό άρβυλο από προσφάτως ακρωτηριασθέντα σε άριστη κατάσταση, θαυματουργά λείψανα, ιατρομεσίτες, βαποράκια, παπάδες και παπατζήδες, όλοι εδώ που τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται, ως και η ψυχή ακόμα. Σε μια κωμική και παράλογη καθημερινότητα ένας νεαρός ορθοπεδικός γιατρός, κόντρα σε διευθυντές, διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές ακόμα και ασθενείς ανακαλύπτει το πώς ένα δημόσιο σύστημα που φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί σε δήμιό του. Η σύγκρουση του εγώ με το Ε.Σ.Υ., η οδύσσεια κάθε Έλληνα που τα βάζει με το Δημόσιο.

Κριτική

Μια σάτιρα του Σωτήρη Γκορίτσα βασισμένη σε αληθινά περιστατικά από το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Δενδρινού.Ο Γκορίτσας είναι ένας από τους καλύτερους μας σκηνοθέτες (Βαλκανιζατέρ ,Από το Χιόνι ) εντυπωσιάζει πάντα με την ρεαλιστική αλλα και σουρεαλιστική ματιά του. Ενας από τους Βασικους πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Ημελλός πολλοι μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλα για εμένα ίσως είναι από τους καλύτερους Ελληνές ηθοποιούς απλα η μεχρι τώρα σεμνή του πορεία δεν τον έχει κάνει αστέρι πρώτου μεγέθους, αναζητήστε το Bank Bang . Η ταινία σάρωσε σε υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας και είμαι σιγουρός ότι θα σαρώσει και εσάς από τα γέλια .Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε