Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Έχοντας μόλις αποφυλακιστεί, ο Γκόρντον Γκέκο βρίσκεται ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε.

Info

Βαθμολογία

*** 1/2

Πρωταγωνιστές

ΜΑΙΚΛ ΝΤΑΓΚΛΑΣ, ΣΟΥΖΑΝ ΣΑΡΑΝΤΟΝ, ΦΡΑΝΚ ΛΑΝΓΚΕΛΑ, ΤΖΟΣ ΜΠΡΟΛΙΝ, ΣΑΙΑ ΛΑΜΠΕΦ, ΚΑΡΕΙ ΜΑΛΙΓΚΑΝ, ΕΛΑΙ ΓΟΥΑΛΑΣ

Σκηνοθεσία

Όλιβερ Στόουν

Σενάριο

Άλαν Λόεμπ, Στίβεν Σχιφ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Διάρκεια

135′

Είδος Ταινίας

Κοινωνικό Δράμα

 

Χώρα Παραγωγής

ΗΠΑ

 

Υπόθεση

Έχοντας μόλις αποφυλακιστεί, ο Γκόρντον Γκέκο βρίσκεται ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε. Στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την κόρη του Γουίνι, θα συνεργαστεί με τον αρραβωνιαστικό της, Τζέικομπ. Θα μπορέσουν όμως ο Τζέικομπ και η Γουίνι να εμπιστευτούν πραγματικά τον πρώην μεγιστάνα του χρήματος, του οποίου οι επίμονες προσπάθειες να επανέλθει στο προσκήνιο θα έχουν απροσδόκητα αποτελέσματα;

Κριτικη

Προσπαθώ να θυμηθώ και δεν μπορώ τα τελευταία χρόνια μια καλή ταινία του Όλιβερ Στοουν ,όπως και να παίζει ένα ρόλο της προκοπής τον Μαικλ Ντάγκλας. Πραγματικά μιλαμε για το απόλυτο μηδέν και δεν φταιεί το αλτσχαιμερ που δεν θυμάμαι.

 

Εδώ όμως παίρνουν και οι δύο το αίμα τους πίσω και αυτό γιατί επιστρέφουν στα παλιά τα μέρη τα δοξασμένα εκεί που το 1988 στον έναν χάρισε Oscar A ανδρικού ρόλου και στον άλλο μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Αν και τα σίκουελ συνήθως δεν βλέπονται, εδώ έχουμε την ανατροπή. Βασικά βλέπουμε μια νέα ταινία που το μόνο που κρατάει από το παρελθόν είναι την σκληρή κινηματογραφική της γλώσσα και δομή ενώ ρίχνει πια γέφυρες στο μελλον με την επίκαιρη γραφή της, δείχνοντας με ευθύ τρόπο την Οικονομική κρίση που μαστίζει τελικά όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Κριτική/Επιμέλεια: Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε