Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η ΤΕΛΕΤΗ

Η ΤΕΛΕΤΗ

Η “ΤΕΛΕΤΗ” είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που ασχολείται με την παρουσία του Διαβόλου, ακόμα και στο Βατικανό, σε ένα από τα πιο ιερά μέρη στον κόσμο.

Info

Βαθμολογία

**1/2

Πρωταγωνιστές

ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣ , ΑΛΙΣ ΜΠΡΑΓΚΑ , ΣΙΑΡΑΝ ΧΙΝΤΣ , ΚΟΛΙΝ Ο ΝΤΟΝΟΓΚΙΟΥ , ΤΟΜΠΙ ΤΖΟΟΥΝΣ , ΡΟΥΤΓΚΕΡ ΧΑΟΥΕΡ , ΜΑΡΤΑ ΓΚΑΣΤΙΝΙ

Σκηνοθεσία

ΜΙΚΑΕΛ ΧΑΦΣΤΡΟΜ

Σενάριο

ΜΑΙΚΛ ΠΕΤΡΟΝΙ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Διάρκεια

114 λεπτά

Είδος

ΘΡΙΛΕΡ

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ

Υπόθεση

“Η ΤΕΛΕΤΗ” είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που ασχολείται με την παρουσία του Διαβόλου, ακόμα και στο Βατικανό, σε ένα από τα πιο ιερά μέρη στον κόσμο. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του φοιτητή Μάικλ Kόβακ (Κόλιν Ο’ Ντόνογκιου), ο οποίος παρακολουθεί μία σχολή για τον εξορκισμό στο Βατικανό, παρά τις αμφιβολίες του σχετικά με την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική. Ενδεδυμένος με την πανοπλία του σκεπτικισμού του, ο Μάικλ προκαλεί τους ανωτέρους του να ψάξουν να βρουν λύσεις στην ψυχιατρική, και όχι τους δαίμονες, στην προσπάθειά τους να γιατρέψουν αυτούς που φαίνεται να διακατέχονται από το Διάβολο. Μόνο όταν πηγαίνει ως μαθητευόμενος στον εκκεντρικό Πάτερ Λούκας (Άντονι Χόπκινς), έναν πασίγνωστο ιερέα, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εξορκισμούς – αρχίζουν οι αντιστάσεις του να κάμπτονται

Κριτική

Πάντα οι ταινίες με τους Εξορκισμούς ,εξορκιστές ,δαίμονες , αγγέλους συγκινούσαν το κοινό και για αυτό το λόγο η βιομηχανία του κινηματογράφου σχεδόν πάντα κάθε χρόνο αφιέρωνε και μια ταινία σε αυτό το είδος το οποίο βεβαιώς το ονομάζουμε και Χριστιανικό Θριλέρ .Προσφατά τον Νοέμβρη είχαμε τον τελευταίο Εξορκισμό. Τωρα έχουμε την Τελετή που κρυφοκοιτάζει επικινδυνα σαν ριμέικ τον γνωστό σε όλους μας Εξορκιστή της δεκαετίας του 70. ο Αντονυ Χόπκινς όπως πάντα εξαιρετικός και σηκώνει το έργο για τα καλά. Αν ήταν και πιο πολύ θρίλερ θα έσκιζε, αλλά εχει μια Ντοκιμαντερίστικη ματιά για το τι είναι Εξορκισμός που το θαμπώνει.

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε