Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ίσως, Αύριο

Ίσως, Αύριο

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα.

Info

Βαθμολογία

***1/2

Πρωταγωνιστές

Ούλριχ Τόμσεν, Μίκαελ Πέρσμπραντ, Τρίνε Ντιρχόλμ

Σκηνοθεσία

Σουσάνε Μπίερ

Σενάριο

Άντερς Τόμας Τζένσεν

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Διάρκεια

119 λεπτά

Είδος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

Δανία, Σουηδία

Υπόθεση

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου οι ζωές όλων κινδυνεύουν.

Κριτική

Η γνωστή Δανή σκηνοθέτιδα Σουσάνε Μπίερ (“Μετά το Γάμο”- υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας) παρουσιάζει ένα δυνατό δράμα, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Άντερς Τόμας Τζένσεν και με πρωταγωνιστή τον Ούλριχ Τόμσεν (“Centurion”). Το φιλμ απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ναι είναι αυτό που πήρε την μπουκια από το στόμα από τον Κυνόδοντα.Αλλα μην του κρατάτε κακία. Το Ίσως αύριο εξερευνά τα όρια που θέτουμε στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε την κοινωνία αλλά και τις προσωπικές μας ζωές. Θέτει το ερώτημα αν η δική μας “εξελιγμένη” κουλτούρα είναι το μοντέλο για έναν καλύτερο κόσμο ή αν η ίδια “αταξία” που υπάρχει στην ανομία ελλοχεύει κάτω από την επιφάνεια του πολιτισμού μας. Πραγματικά άλλο ένα δείγμα πως εκεί στα Βόρεια βγάζουν ακόμα γυρίζουν μεγάλες ταινίες. Η 2η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε