Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μια χρονιά Ακόμα

Η νέα ταινία του διακεκριμένου σκηνοθέτη Μάικ Λι καταχειροκροτήθηκε στο 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κανών και συγκίνησε όσους την είδαν.

Info

Βαθμολογία

*****

Πρωταγωνιστές

Τζιμ Μπρόουντμπεντ ,Λέσλι Μάνβιλ,Ιμέλντα Στάντον,Ρουθ Σιν,Όλιβερ Μόλτμαν,Πίτερ Γουάιτ

Σκηνοθεσία

Μάικ Λι

Σενάριο

Μάικ Λι

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Διάρκεια

106′

Παραγωγή

Τζορτζίνα Λόου

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ

Υπόθεση

Η νέα ταινία του διακεκριμένου σκηνοθέτη Μάικ Λι (“Happy-Go-Lucky”-Μυστικά και Ψέμματα-Vera drake), με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζιμ Μπρόουντμπεντ (“Moulin Rouge”) και τις Λέσλι Μάνβιλ (“Vera Drake”) και Ιμέλντα Στάντον (“Taking Woodstock”), καταχειροκροτήθηκε στο 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κανών και συγκίνησε όσους την είδαν. Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας. Οικογένεια και φιλία. Αγάπη και ζεστασιά. Χαρά και λύπη. Ελπίδα και απόγνωση. Συντροφικότητα. Μοναξιά. Μια γέννηση, ένας θάνατος. Η κάμερα του Μάικ Λι καταγράφει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, τον ανύπαντρο γιο τους και μερικούς φίλους τους, τα προβλήματα και την καθημερινότητά τους, καθώς ο χρόνος περνά.

Κριτικη

Το “Μια Χρονιά Ακόμα” σηματοδοτεί μια αλλαγή στο είδος των ταινιών που μας έχει συνηθίσει ο σκηνοθέτης Μάικ Λι. Η δουλειά του βασιζόταν πάντα σε μια έντονη αίσθηση κοινωνικής παρατήρησης, που ρίχνει μια ανηλεή ματιά και εξερευνά τις νευρώσεις οικογενειών ή ατόμων. Στο επίκεντρο πολλών ταινιών του είναι ένας αεικίνητος πρωταγωνιστής, θυμωμένος με τα όσα συμβαίνουν γύρω του. Στη νέα του ταινία- μια πικρή και τρυφερή μελέτη χαρακτήρων μιας ομάδας ανθρώπων της μέσης ηλικίας- ο Λι επιμένει στην ίδια δομή, εστιάζοντας σε ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι που βιώνει τις απογοητεύσεις και τις ατυχίες των φίλων και της οικογένειάς του.Ισως μια από τις καλύτερες ταινίες της σεζόν και το λέω αυτό με ολη μου την αρμοδιότητα γιατί πιστευώ ο Μαικ Λί παντα ήταν συνεπης στα ραντεβου του με το Κοινό του και όχι μόνο.

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε