Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Άρτι αφιχθείς στη Βρετανία, ο νεαρός εκατόνταρχος Μάρκους Ακίλα υπερασπίζεται ηρωϊκά το φρούριό του από μια μαζική επίθεση Κελτών.

Info

Βαθμολογία

***

Πρωταγωνιστές

ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ , ΤΕΡΕΝΣ ΣΤΑΜΠ , ΤΖΟΝ ΣΛΑΤΕΡΙ , ΕΜΙΛΙ ΜΠΛΑΝΤ , ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΚΙ

Σκηνοθεσία

ΚΕΒΙΝ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤ

Σενάριο

ΤΖΕΡΕΜΙ ΜΠΡΟΚ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Διάρκεια

114 λεπτά

Είδος

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ

Υπόθεση

Άρτι αφιχθείς στη Βρετανία, ο νεαρός εκατόνταρχος Μάρκους Ακίλα υπερασπίζεται ηρωϊκά το φρούριό του από μια μαζική επίθεση Κελτών. Όμως στη διάρκεια της μάχης τραυματίζεται κι έτσι απαλλάσσεται από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Θυμωμένος από το γεγονός, αποφασίζει να ρισκάρει τη ζωή του ξεκινώντας ένα ταξίδι στον Βορρά προκειμένου να βρει τον Αετό της Ενάτης, το θρυλικό χρυσό λάβαρο που χάθηκε πριν 15 χρόνια, όταν ο πατέρας του οδήγησε την Ένατη Λεγεώνα στη Σκοτία και δεν επέστρεψε ποτέ. Μαζί του παίρνει τον σκλάβο του Έσκα, έναν Κέλτη του οποίου τη ζωή έσωσε σε έναν αγώνα μονομάχων. Όταν τα μέλη μιας κέλτικης φυλής τους συλλαμβάνουν, ο Έσκα ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο αρχηγός και ο Μάρκους ο Ρωμαίος σκλάβος του.

Κριτική

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν Μακ Ντόναλντ (“The Last King of Scotland”, “State of Play”) συνεργάζεται με τα νέα ταλέντα Τζέιμι Μπελ (“Billy Elliot”) και Τσάνινγκ Τέιτουμ (“G.I. Joe”) σε ένα ιστορικό έπος, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ρόζμαρι Σάτκλιφ. Μια συναρπαστική περιπέτεια με θέμα το κουράγιο, την τιμή και τη φιλία στον επικίνδυνο κόσμο της ρωμαιοκρατούμενης Βρετανίας.Μια ταινία που δεν έχει εφε,δεν είναι ψεύτικη αλλά έχει μια αληθοφάνεια στις σκηνές δράσεις και πραγματικά είναι συναρπαστικές. Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε