Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

SOMEWHERE

Ο Τζόνι Μάρκο είναι διάσημος ηθοποιός, ζει μέσα στις καταχρήσεις και κατοικεί στο θρυλικό Chateau Marmont Hotel στο Χόλιγουντ.

Info

Βαθμολογία

***1/2

Πρωταγωνιστές

ΣΤΙΒΕΝ ΝΤΟΡΦ, ΕΛ ΦΑΝΙΝΓΚ, ΜΙΣΕΛ ΜΟΝΑΧΑΝ, ΚΡΙΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ

Σκηνοθεσία

ΣΟΦΙΑ ΚΟΠΟΛΑ

Σενάριο

ΣΟΦΙΑ ΚΟΠΟΛΑ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Διάρκεια

98′

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ

Είδος Ταινίας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Υπόθεση

Ο Τζόνι Μάρκο είναι διάσημος ηθοποιός, ζει μέσα στις καταχρήσεις και κατοικεί στο θρυλικό Chateau Marmont Hotel στο Χόλιγουντ. Οι μέρες του είναι μια θολούρα από ποτά, γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα και φανατικούς θαυμαστές. Παγιδευμένος σε έναν τεχνητό κόσμο γεμάτο διασημότητες, ο Τζόνι έχει χάσει κάθε ίχνος του πραγματικού του εαυτού. Όλα όμως αλλάζουν όταν η 11χρονη κόρη του εμφανίζεται απροειδοποίητα και άθελά της αρχίζει να τον προσγειώνει.

Κριτικη

Η σκηνοθέτιδα Σοφία Κόπολα δίνει άλλο ένα δείγμα της απαράμιλλης αισθητικής της και κερδίζει το Χρυσό Λιοντάρι στην τελετή λήξης του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ξαναγυρνάει στο format που την αγαπήσαμε και κάνει μια ταινία αν όχι εφάμιλλη του Χαμένοι στην Μετάφραση ,σίγουρα λίγο πιο κάτω. Ανθρώπινή ταινία ,θα τολμούσα να πώ αυτοβιογραφική η μαλλον κάτι τέτοιο με μαγευτική μουσική και βέβαια με μεγάλο πρωταγωνιστή ένα θρυλικό ξενοδοχείο. Το περίμενα ακόμα πιο καλό ,αλλά όχι ότι απογοητεύτηκα απλά περίμενα ότι θα μιλάγαμε για την ταινία της χρόνιας . .

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε