Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

THE SOCIAL NETWORK

Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα.

Info

Βαθμολογία

***1/2

Πρωταγωνιστές

ΤΖΕΣΙ ΑΙΖΕΜΠΕΡΓΚ , ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΙΜΠΕΡΛΕΙΚ , ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ

Σκηνοθεσία

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΦΙΝΤΣΕΡ

Σενάριο

ΑΑΡΟΝ ΣΟΡΚΙΝ, ΜΠΕΝ ΜΕΖΡΙΤΣ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Διάρκεια

122′

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ

Είδος Ταινίας

ΔΡΑΜΑ

Υπόθεση

Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα. Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

Κριτικη

Και εκεί που έλεγα ότι ο Φίντσερ ξεκίνησε την κάθοδο με το δεν ξέρω τι είμαι και δεν πάω πουθενά Zodiac , μας δίνει την απάντηση του με ένα ξεκάθαρο κοινωνικό έργο χωρίς βοηθήματα βίας ,χωρίς διασημότητες αλλά με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του 2000 το face book. Είναι η ιστορία του δημιουργου αυτής της σελίδας που απαριθμεί τόσα εκατομύρια μέλη , αλλα με ένα τρόπο αρκετα ξεκαθαρό χωρίς υπεκφυγές. Δεν κάνει αγιογράφημα στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ αλλα τον παρουσιάζει σαν μια ιδιοφυία όχι επιστημονική αλλα ιδιοφυία που έχει κάνει σπουδή στο αμερικάνικό όνειρο και εδώ είναι όλο το ρεζουμέ και η μαγεία. Το μόνο αρνητικό οι πολλές περιγραφές ,γιατί στον άρχοντα του διαδικτύου τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Cinema Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε