Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Το κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί αποτελεί ένα από τα περισσότερο πολύτιμα προϊόντα της μεσογειακής γης.

 Η κατανάλωση 1-2 ποτηριών κόκκινου κρασιού την ημέρα οδηγεί σε αύξηση της HDL χοληστερόλης (καλή χοληστερόλη) ενώ παράλληλα μειώνει την συσσώρευση των αιμοπεταλίων  και τον σχηματισμό θρόμβων, καθώς και την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, η οποία οδηγεί στον σχηματισμό της αθυρωματικής πλάκας, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

Επιπλέον, το κόκκινο κρασί περιέχει μια ουσία, την ρεσβερατρόλη, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση της χρόνιας βρογχίτιδας και του εμφυσήματος, μειώνοντας την ποσότητα των βλαβερών χημικών ενώσεων στους πνεύμονες που προκαλούν τις ασθένειες αυτές.
Επιπλέον, το κόκκινο κρασί ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη. Στο  κόκκινο κρασί αποδίδονται σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού αποδίδονται τόσο στην αλκοόλη όσο και στις εκατοντάδες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει (φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες).
Επίσης θεωρείται ότι εν μέρει τα ευεργετικά αποτελέσματα της Μεσογειακής δίαιτας, μπορεί να οφείλονται στο κρασί που συνήθως τη συνοδεύει. Το κόκκινο κρασί, λοιπόν, αποτελεί σύμμαχο ευφορίας αλλά και υγείας!

men + diet Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε