Έγκλημα

10 χρόνια στον 23χρονο χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε στο λαιμό τον μαθητή στο Π. Φάληρο

- Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο 23χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
- Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην κηρύξουν ένοχο τον 23χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για βαριά σωματική βλάβη
 - Ο 23χρονος είχε δηλώσει στην απολογία του πως δεν είναι χρυσαυγίτης και πως ήθελε να γίνει ιερέας
- Το δικαστήριο ανέφερε πως ο δράστης στο Π. Φάληρο βρισκόταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για πρώτη φορά ένας κατηγορούμενος ως χρυσαυγίτης καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την επίθεση σε βάρος του 17χρονου μαθητή του 3ου Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο.

Το Δικαστήριο έκρινε τον 23χρονο Γιώργο Αποστολόπουλο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο κατά πλειοψηφία 5-2. 

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο δύο ελαφρυντικά, εκείνο του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε τη μικρότερη δυνατή ποινή για απόπειρα ανθρωποκτονίας αυτή των 10 ετών κάθειρξης και 7 μηνών, για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. 

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε πως η έφεση του δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι ο 23χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. 

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα του κατηγορούμενου ξέσπασε σε λυγμούς, όπως και η κοπέλα του. 

Νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το κόμμα.

Κατά την εισαγγελέα κ. Κοσμά, “αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει τον ανήλικο μαθητή θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεσή του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα”. Τόνισε επίσης πως το βαρύ χτύπημα στο λαιμό που είχε δεχθεί ο μαθητής “ήταν επικίνδυνο μεν αλλά απείχε από την καρωτίδα. Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο”.

Ο κατηγορούμενος Γιώργος Αποστολόπουλος κατηγορείται και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού φέρεται ως μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της νεαρής φίλης του Γιώργου Αποστολόπουλου που καταδικάστηκε πριν λίγο για την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, θα ερευνήσει η Εισαγγελία.

Με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διέταξε την αποστολή του φακέλου της δικογραφίας για τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή, στην Εισαγγελία με την εντολή να ερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή της φίλης του καταδικασθέντος 23χρονου και συμμαθήτριας του θύματος.

Οι δικαστές έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση καθώς από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου προέκυψαν στοιχεία , που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, από μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι πριν το περιστατικό, τα οποία κρίθηκε ότι πρέπει να ερευνηθούν όσον αφορά τον ρόλο της μαθήτριας στην όλη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον Αποστολόπουλο σε κάθειρξη 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του μαθητή. Με την απόφαση του δικαστηρίου ο 23χρονος θα οδηγηθεί στην φυλακή καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Λάθος οι ιατροδικαστές! Η διευθύντρια του σχολείου υποθάλπει τρομοκράτες!”- Το παραλήρημα του πατέρα Χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε μαθητή

Τι ισχυρίστηκε ο 23χρονος που παραλίγο να σκοτώσει τον 17χρονο στο Π. Φάληρο – “Δεν είμαι χρυσαυγίτης, θέλω να γίνω ιερέας”

Στα μαλακά ο χρυσαυγίτης που επιτέθηκε με μαχαίρι σε μαθητή στο Π. Φάληρο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα