Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

12 ώρες κατέθετε ο Ευσταθίου για τους εξοπλισμούς – Παραδέχτηκε ότι έδωσε μίζες 3 εκατ. ευρώ – Διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή για την προφυλακισή του

12 ώρες κατέθετε ο Ευσταθίου για τους εξοπλισμούς – Παραδέχτηκε ότι έδωσε μίζες 3 εκατ. ευρώ – Διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή για την προφυλακισή του

– Μαραθώνια η απολογία του 83χρονου εκπροσώπου της γερμανικής STN Atlas, Παναγιώτη Ευσταθίου
– Υποστηρίζει ότι έδωσε μίζες σε στρατιωτικούς για δύο εξοπλιστικά προγράμματα 
– Εμπλέκει τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, εκ των οποίων δύο είναι ο εκλιπών Γιώργος Θεοδωρουλάκης και ο Κώστας Παναγιωτάκης
– Δεν έδωσε ονόματα πολιτικών
– “Δεν γνωρίζω τίποτα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο”
– Αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.onalert.gr

Ύστερα από δώδεκα ώρες όλοκληρώθηκε η απολογία του Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε συνολικά περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ μίζες για δυο εξοπλιστικά προγράμματα.  

Ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas θα περάσει τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, καθώς ο ανακριτής πρότεινε την προφυλάκισή του, ωστόσο ο εισαγγελέας διαφωνεί. Έτσι η απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικων.

Ποια πρόσωπα εμπλέκει

Όσον αφορά στην κατάθεσή του, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Πρόκειται για τον εκλιπόντα αρχηγό ΓΕΝ, Γιώργος Θεοδωρουλάκης και τον δεύτερο αρχηγό ΓΕΣ, Κώστα Παναγιωτάκη.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που “μοίρασαν τα χρήματα”.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου – έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να “μιλά” για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή Γ. Μαλλή.

Ο ανακριτής μάλιστα, ζήτησε από τον κατηγορούμενο “τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της”. Από την πλευρά του, ο κ. Ευσταθίου δεν έδωσε πολιτικά ονόματα, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Παράλληλα, ο 83χρονος αντίθετα ουσιαστικά καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως “εκβιαστή” υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του “μαύρου χρήματος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξοπλισμοί – Μίζες: Δύο Αρχηγούς “μπλέκει” ο Ευσταθίου που ανέφερε το όνομα πρώην Α/ΓΕΣ

Τον Α/ΓΕΝ ναύαρχο Θεοδωρουλάκη “μπλέκει” ο Ευσταθίου στην υπόθεση του “μαυρου χρήματος”

Απολογία Ευσταθίου: Έδωσε 10 ονόματα αξιωματικών μεταξύ των οποίων και πρώην Αρχηγό Γενικού Επιτελείου

Οι καταθέσεις της μίζας – Τι λένε στους ανακριτές οι επιχειρηματίες που κατηγορούνται ότι “λάδωσαν”

Έρχονται αποκαλύψεις για τις μίζες – Στον ανακριτή ο Π.Ευσταθίου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε