Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρχονται αποκαλύψεις για τις μίζες – Στον ανακριτή ο Π.Ευσταθίου

Έρχονται αποκαλύψεις για τις μίζες – Στον ανακριτή ο Π.Ευσταθίου

Ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί σήμερα ο Π. Ευσταθίου ο οποίος φέρεται να έδωσε μίζα στον Αντώνη Κάντα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.

Ο επιχειρηματίας φέρεται έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να κατονομάσει πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ο Π. Ευσταθίου έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης ήταν αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

Έτοιμος, όμως, να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές εμφανίζεται ο αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας είχε κατονομάσει τον Δ. Παπαχρήστο ως το πρόσωπο εκείνο που τον δωροδόκησε με συνολικά 750.000 ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος. Η απολογία του Δ. Παπαχρήστου

Μέσω των συνηγόρων του ο Δ. Παπαχρήστος δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τους ανακριτές.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε