Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

40χρονος παιδόφιλος είχε εκατοντάδες ανατριχιαστικά βίντεο με ανήλικα

40χρονος παιδόφιλος είχε εκατοντάδες ανατριχιαστικά βίντεο με ανήλικα

Εκατοντάδες αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, που αναπαριστούσαν παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες, είχε στην κατοχή του 40χρονος παιδόφιλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε αντίστοιχη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων, που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της Ελλάδας.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την έρευνα και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 40χρονου στην Αθήνα. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του που κατείχε, διαπιστώθηκε η κατοχή εκατοντάδων (1.170) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε