Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

89χρονη θύμα της οικιακής βοηθού: Τη λήστεψε και την έστειλε στο νοσοκομείο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής υπόθεση ληστείας σε βάρος 89χρονης και της οικιακής βοηθού της, που διαπράχθηκε στις 19 Αυγούστου στον Κάλαμο Αττικής.

Δράστες είναι η 54χρονη οικιακή βοηθός, από τη Γεωργία, και άγνωστος αριθμός συνεργών της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ψευδορκία καθώς και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση, είναι και μία 35χρονη, επίσης Γεωργιανή, η οποία συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στις 20 Αυγούστου η 54χρονη κατέθεσε ενόρκως ότι μεταμεσονύχτιες ώρες της 19ης Αυγούστου δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν με άγνωστο τρόπο στο σπίτι της 89χρονης στον Κάλαμο, όπου εργάζεται ως οικειακή βοηθός τα τελευταία επτά χρόνια. Έπειτα, αφού ακινητοποίησαν την ίδια και την ηλικιωμένη δένοντάς τους, ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Μετά την κατάθεση της, διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη δεν είχε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα και συνελήφθη αρχικά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 54χρονη οικιακή βοηθός βοήθησε τους δράστες να μπουν στο σπιτι, οι οποίοι φέρθηκαν πολύ βίαια στην 89χρονη με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Ακόμη, στην κατοχή της βρέθηκε τσάντα, μέσα στην οποία βρισκόταν χρηματικό ποσό και κοσμήματα που άνηκαν στην 89χρονη. Αυτήν την τσάντα, αποπειράθηκε να παραδώσει στην 35χρονη, η οποία συνελήφθη την στιγμή της παράδοσης, για την αποδοχή των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθείσες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε