Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο Ανώτερος Υπάλληλος του Υπουργείο Οικονομικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας και εκβίασης, οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, ο 55χρονος ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, που φέρεται ότι απαίτησε από επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ, για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 38χρονος εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει στο μισό περίπου, πρόστιμο που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του.

Η υπόθεση αφορούσε την επιβολή προστίμου, ύψους 12.769 ευρώ, για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών (αμμοχάλικου), από αγροτεμάχιο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πήγε χθες στο συμφωνημένο ραντεβού που έγινε στο γραφείο του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, και του παρέδωσε ένα φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ακολούθησε έφοδος αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που μετά από έρευνα στο γραφείο 55χρονου Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, βρήκαν το φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα.

Διαβάστε ακόμα:
Χειροπέδες σε ανώτερο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε