Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι δημοσιογράφου

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι δημοσιογράφου

Άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι γνωστού δημοσιογράφου ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του Κ. Σακκά, ο οποίος κρατείται ως κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο Κ. Σακκάς κάνει απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Αυτή είναι η προκήρυξη της ανάληψης ευθύνης

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του αναρχικου Κωστα Σακκα απεργου πεινας απο τις 4/6

Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται προφυλακισμένος στα μπουντρούμια της «δημοκρατιας» εδώ και 2,5 χρόνια, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς , αρνούμενος την οποιαδήποτε σχέση του με την οργάνωση.

Το κράτος παραβιάζοντας τους ίδιους του τους νόμους, έχει προφυλακίσει 3 φορές το συντροφο μας επιβάλλοντας του έτσι ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας με στόχο την πολιτική και ηθική του εξόντωση.

Αυτη τη στιγμή ο Κ. Σακκάς βρίσκεται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας διανύοντας την 25η μέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας την απελευθέρωση του προ λιγων ημερων, με την φασιστική ομοφωνία του συμβουλίου εφετών , απορρίφθηκε η ένσταση που ειχε υποβαλλει ο συντροφος μας επι της παρανομης επαναπροφυλακισης του.

Ειναι εμφανες οτι το κρατος στο προσωπο του αναρχικου αγωνιστη Κ. Σακκα βλέπει ακριβώς αυτό που θέλει να συντρίψει. Βλέπει τον κάθε άνθρωπο που σαμποτάρει με οποιονδήποτε τρόπο τη δομή του κράτους, βλέπει τον κάθε εξεγερμένο διαδηλωτή, τον κάθε κοινωνικό αγωνιστή, τον κάθε ένοπλο επαναστάτη. Βλεπει όλους εκείνους που αγωνιζονται καθημερινα με καθε μεσο για την ελευθερια, την αλληλεγγυη,την αξιοπρεπεια,την αναρχια. Βλεπει ολους εμας.

Κι εμεις με την σειρά μας λεμε: Μη διανοηθείτε να παίξετε άλλο με την ζωη του συντροφου μας. Η καθε μερα που περναει οσο κρισιμη θα ειναι για τον ιδιο αλλο τοσο θα ειναι για εσας.

Αναλαμβάνουμε την χθεσινοβραδινή επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην κατοικία του δημοσιογράφου Πιπίνη Ιάσωνα στην Δάφνη

Καλουμε καθε αγωνιστη, ατομικοτητα, συλλογικοτητα, ομαδα σε ολη την ελλαδα να κλιμακωσουμε τις δρασεις αλληλεγγυης στον Κ.Σακκα, να φτασουμε ολοι μαζι μεχρι την νικη, μεχρι την απελευθερωση του. Ο συντροφος μας χρειαζεται οσο κι εμεις εκεινον.

Δυναμη σύντροφε είμαστε δίπλα σου

Στην ίδια προκήρυξη καλούσαν σε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι η οποία έγινε το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης υπήρξε και ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη στις 26/6 το μεσημέρι ομάδα συντρόφων κατευθυνθήκαμε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και τοποθετώντας λάστιχα, μπλοκάραμε την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα για μερικά λεπτά. Αφού παραδώσαμε το οδόφραγμα στις φλόγες, πετάξαμε τρικάκια αναφορικά με την απεργία πείνας του αναρχικού Κώστα Σακκά και αποχωρήσαμε.

Επιλέξαμε έτσι, να διακόψουμε έστω και για λίγο την ομαλή ροή της μητρόπολης στέλνοντας ένα σινιάλο αλληλεγγύης και δύναμης στο σύντροφο.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Υ.Γ. Σύντροφε, ο αγώνας συνεχίζεται…
Μείνε δυνατός”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι “Πυρήνες” ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στη Δάφνη

Η πρωτοεμφανιζόμενη “Επαναστατική Ανατροπή” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον εφοπλιστή Τσάκο

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο γραφείο του Σούρλα και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε