Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αθώοι δηλώνουν οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας! Τη Δευτέρα η απολογία τους

φωτό από patrisnews
φωτό από patrisnews

Αθώοι δηλώνουν διά μέσου των συνηγόρων τους, οι τρεις που κατηγορούνται για το μακελειό με τους μετανάστες στη Μανωλάδα

Και οι τρεις συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από τις Αρχές, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην Ανάκριση, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Η σύλληψη των τριών έγινε γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής και οι δύο εξ αυτών, τα δύο αδέλφια 21 και 27 ετών, συνελήφθησαν μέσα στο γραφείο του δικηγόρου τους κ. Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου, πολύ κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας επί της οδού Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με το patrisnews, από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες ότι οι φερόμενοι δράστες επρόκειτο να παραδοθούν, η πληροφορία ωστόσο που φέρεται ότι υπήρξε για την παρουσία τους στο γραφείο του δικηγόρου τους, κινητοποίησε τις Αρχές και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μαζί με τους αξιωματικούς, αστυνομικούς και παρουσία της Εισαγγελέως Αμαλιάδας κας Ειρήνης Τζίβα, μετέβησαν στο δικηγορικό γραφείο και συνέλαβαν τα δύο άτομα. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας αλλά και οι περίοικοι παρακολούθησαν έκπληκτοι την σύλληψη των δύο ατόμων που το τελευταίο τριήμερο έχουν γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχώρησαν στη σύλληψη και του τρίτου ατόμου που αναζητούσαν, του 39χρονου, που εντοπίστηκε κοντά του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, όπου ολοκληρώθηκε η δικογραφία με τη λήψη των καταθέσεων, ενώ αργά το μεσημέρι οι δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν σε περιοχή της Μανωλάδας και υπέδειξαν στους αστυνομικούς πού ήταν κρυμμένο το κυνηγετικό όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό με τους αλλοδαπούς.

Tο όπλο ήταν κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους. Στο σημείο μετέβη και η Σήμανση, η οποία πήρε στοιχεία από τον χώρο και το όπλο μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία τους άσκησε ποινικές διώξεις για εμπορία ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Μετά την παραπομπή τους στην Ανάκριση, ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί.

O δικηγόρος των τριών μιλώντας στον ΣΚΑΙ και το Νίκο Ευαγγελάτο, υποστήριξε πως δεν υπήρχε πρόθεση ανθρωποκτονίας από τους τρεις και πως για το αιματοκύλισμα… ευθύνονται οι μετανάστες!

Στο μεταξύ, την Παρασκευή δικάστηκε στο αυτόφωρο ο 38χρονος που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματιών, καθώς φέρεται ότι πέρασαν από το σπίτι του οι δράστες, και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα απολογηθεί στον Ανακριτή Αμαλιάδας και ο επιχειρηματίας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Πύργου. Εισαγγελέας και Ανακριτής μετέβησαν την Πέμπτη το βράδυ στο Νοσοκομείο και ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 57χρονο, παρουσία και του δικηγόρου του.

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος συλληφθέντων της Μανωλάδας στο ΣΚΑΪ: “Φταίνε οι μετανάστες…”

Αυτοί είναι οι επιστάτες του αιματοκυλίσματος στη Μανωλάδα! – Βρέθηκε ένα από τα όπλα της επίθεσης

ΥΠΕΣ: Πιθανή η χορήγηση άδειας παραμονής στα θύματα της Μανωλάδας

Δένδιας: Κανένα από τα θύματα στη Μανωλάδα δεν θα απελαθεί

Μανωλάδα: Ένας ναύαρχος ξεσκεπάζει την υποκρισία μας

Ηλεία: Έπιασαν τους τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας – Τους βρήκαν στην Αμαλιάδα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε