Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Διώκεται για κακούργημα ο Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος αρνείται τα πάντα και μιλά για σκευωρία

Διώκεται για κακούργημα ο Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος αρνείται τα πάντα και μιλά για σκευωρία

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο Χ.Τομπούλογλου, σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

 

Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη χθες επ’αυτοφώρω να παίρνει χρήματα από εταιρεία την οποία φέρεται να απειλούσε ότι θα κηρύξει έκπτωτη από διαγωνισμό που είχε ήδη κερδίσει, αρνήθηκε την κατηγορία.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύω στο Θεό και τη δικαιοσύνη, η αλήθεια θα λάμψει».

Ο ισχυρισμός του κ. Τομπούλογλου είναι ότι πρόκειται για μια “στημένη υπόθεση”. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη».

Απίστευτοι διάλογοι που “καίνε” τον κατηγορούμενο

Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη χθες στην περιοχή του κέντρου από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Δωρεά στο νοσοκομείο θα έκανε τα χρήματα λέει τώρα ο Χ. Τομπούλογλου

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία απαιτούσε τα χρήματα ο κ. Τομπούλογλου για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως πως η συγκεκριμένη εταιρεία για δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί είναι αποκαλυπτικοί και “δένουν” σύμφωνα με την αστυνομία τα στοιχεία.

Στους διαλόγους ο Χ. Τομπούλογλου φέρεται να αποκαλεί τα χρήματα που ζητούσε ως μίζα “εισιτήρια” ενώ ακούγεται να λέει: “Αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Μ@@κας είμαι;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Τομπούλογλου! Χαρακτήρισε αντιδεοντολογική συμπεριφορά τον εκβιασμό

Χειροπέδες στον πρόεδρο του νοσοκομείου Aγλαΐα Κυριακού για μίζα 25.000 ευρώ – Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για την επιχείρηση

Θα έκανε δωρεά τα χρήματα, λέει τώρα ο Χ. Τομπούλογλου – Απίστευτοι διάλογοι του προέδρου του νοσοκομείου που ζητούσε μίζα

Σάλος από τη σύλληψη Τομπούλογλου – Για ωμό εκβιασμό μιλάει η αστυνομία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε