Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φιλιππίδης: Επιστρέφω για να απολογηθώ

Φιλιππίδης: Επιστρέφω για να απολογηθώ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση των «κόκκινων» δανείων.

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Τ.Τ. δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και σχεδόν ένα μήνα, αλλά θα επισπεύσει την επιστροφή του για να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

«Θα έρθω να απολογηθώ για ένα ένα τα δάνεια και θα δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή», είπε και πρόσθεσε πως το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο αλλά θα γυρίσει στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Θα ήθελα στην ανάκρισή μου να υπάρχει κάμερα και να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός και οι υπάλληλοι του Τ.Τ. πώς θα διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κατά τη διοίκησή του, το Ταμιευτήριο είχε όντως «κόκκινα» δάνεια της τάξης των 200 εκατ., αλλά όπως είπε, αυτό το νούμερο είναι… αστείο με βάση τα δεδομένα της αγοράς.

«Αντικείμενο της έρευνας έπρεπε να είναι γιατί το Τ.Τ. δεν θεωρήθηκε συστημική τράπεζα», είπε και πρόσθεσε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι τρία.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταμιευτηρίου εξαπέλυσε επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο. Όπως είπε, όταν η Αναστασία Σακελλαρίου θέλησε ο κ. Φιλιππίδης να επιστρέψει στο Τ.Τ., αλλά «ο κ. Προβόπουλος αρνήθηκε διότι είπε ο κ. Φιλιππίδης θα ελεγχθεί και θα τον ξεσκίσουμε, στο τηλέφωνο στην κα Αναστασίου».

Υποστήριξε επίσης πως τον περασμένο Σεπτέμβριο επισκέφτηκε τις εισαγγελείς Ράικου και Παπανδρέου και όπως είπε θέλησε να δώσει εξηγήσεις, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν «γιατί ήρθατε, εμείς μια έρευνα κάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη νύχτα του «αμαρτωλού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης για τα «κόκκινα» δάνεια – Τα ηχηρά ονόματα και η ζημιά εκατομμυρίων €

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης μεταξύ των οποίων και γνωστών επιχειρηματιών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε