Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Για τα μάτια του 18χρονου χάκερ – Απόβαση του FBI στην Αθήνα

Στον 18χρονο δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες μόνο από τις ελληνικές δικαστικές αρχές αλλά και από τις αμερικανικές.

O Αλέξανδρος θα περάσει εντός της ημέρας το κατώφλι της 24ης τακτικής ανακρίτριας για να μάθει το κατηγορητήριο που τον βαρύνει.

Αργότερα θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με κλιμάκιο του FBI από την Ουάσινγκτον το οποίο αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην Αθήνα για να τον ανακρίνει.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι η µητέρα του είχε σταµατήσει να δουλεύει και τη συντηρούσε ο 18χρονος, ο οποίος δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ από το σπίτι.

«Τα έκανα γιατί γούσταρα την πληροφορική και μου άρεσε να σπάω τα συστήματα ασφαλείας. Κοιμόμουν ελάχιστα. Περίπου 2-3 ώρες την ημέρα. Οι υπόλοιπες ώρες ήταν πάνω σε έναν υπολογιστή. Εγκατέλειψα το σχολείο όταν ήμουν 16 χρονών. Δεν ήμουν ιδιαίτερα καλός, μόνο τα μαθηματικά μου άρεσαν».

Από την Τετάρτη σε διεθνή συνεργασία, διεξάγεται έρευνα για τη συµµετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDoS), όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασµών µέσω του e-banking, λογαριασµών Paypal, λογαριασµών twitter, facebook και λοιπών µέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από τους αμερικανούς την έκδοσή του αναμένεται να ζητήσουν και οι γάλλοι. Ποιός λέτε να κερδίσει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 18χρονος χάκερ στους αστυνομικούς: “Πως στην ευχή με βρήκατε;”

Ποιός είναι ο έλληνας σταρ των χάκερ – Μπράβο από το FBI στους έλληνες αστυνομικούς

18χρονος Έλληνας “χάκερ” τρέλανε FBI και Interpol

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε