Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η μόνη! Οι νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στη σκιά της – Ποιοι αποκαλούν τα μέλη της «κότες» και «φλώρους»

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η μόνη! Οι νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στη σκιά της – Ποιοι αποκαλούν τα μέλη της «κότες» και «φλώρους»

– Άλλες δρουν ως εντολοδόχοι της Χρυσής Αυγής, άλλες την απαξιώνουν
– Λάτρεις των SS και του ιδεώδους «λευκού ανθρώπου»
– Έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και είναι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής
Έφεδροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί τις εκπαιδεύουν
– Ποιες είναι οι ομάδες και οργανώσεις που βρίσκονται στη σκιά της Χρυσής Αυγής

Εξτρεμιστές, με στρατιωτική εκπαίδευση, λάτρεις των SS και του ιδεώδους του «λευκού ανθρώπου» είναι τα μέλη των πέντε ομάδων ή οργανώσεων που δρουν στη σκιά της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για ομάδες που γαλουχήθηκαν στη σκιά της Χρυσής Αυγής, γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία. Κάποιες λειτούργησαν και ως εντολοδόχοι της οργάνωσης, άλλες πάλι την απαξιώνουν και έχουν μόνο τα χειρότερα να πουν για τα μέλη της.

Οι Λύκοι του Μοριά

Ανήκουν στον Εθνικιστικό Μέτωπο της Πελοποννήσου και δεν κρύβουν πως πηγαίνουν στο γήπεδο για να στρατολογούν νεαρούς. Μοιράζουν μάλιστα και φυλλάδια με ναζιστικό περιεχόμενο.

Η συγκεκριμένη ομάδα οργανώνεται σε μικρούς πυρήνες και δρα στη σκιά της Χρυσής Αυγής. Επί της ουσίας, σύμφωνα και με την άποψη που υπάρχει στην τοπική κοινωνία, είναι ένα παρακλάδι της Χ.Α. κι ας ασκούν κριτική στο κόμμα «για τα μάτια του κόσμου».

Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές

Πιστεύουν πως «η φυλή μας θα ζει για πάντα». Θεωρούνται οι απογοητευμένοι από τη Χρυσή Αυγή νεοναζί, που αποστασιοποιήθηκαν όταν το κόμμα μπήκε στη Βουλή. «Η ύπουλη προσπάθεια διασύνδεσής μας με το κόμμα Χρυσή Αυγή έχει τόση βαρύτητα όσο ότι πετάει ο γαϊδαρος», λένε.

Μέλη της στο Facebook βρίζουν τους χρυσαυγίτες και τους αποκαλούν «φλώρους» και «κότες της Ακροδεξιάς». Σήμα τους είναι ο στόχος και μιλούν για ανακατάληψη της Ελλάδας και ανακήρυξη αυτόνομων εθνικιστικών ζωνών. Είναι, όπως λένε «μια μαχητική εθνικιστική / εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση, με ιεραρχία, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Δε μετέχουμε στο εκλογικό Τριώδιο και δε συναινούμε τη Δημοκρατία υπό οποιαδήποτε μορφή της (…) Στόχος μας να επανελληνίσουμε τη γη των προγόνων μας. Να θέσουμε τον Λευκό Άνθρωπο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της ιστορίας».

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία είναι εκείνοι που απείλησαν να σκοτώσουν τον δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου. «Πέτρο θα πεθάνεις».
Στηρίζουν τον «Περίανδρο» (Αντώνη Ανδρουτσόπουλο), πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που για 4 χρόνια καταζητούνταν για τη δολοφονική επίθεση κατά των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη αλλά και του αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη.

Μαύρος Κρίνος

Είναι οι αυτόνομοι αριστεροί εθνικιστές. Καταδικάζουν την ακροδεξιά και τον σοβινισμό. Η ρητορική της ναζιστικής ιδεολογίας τους, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα τους, δεν έχει αναφορά στο Γράμμο, το Βίτσι ή τον Μακρυγιάννη.

«Επί της ουσίας ο Μαύρος Κρίνος είναι μια ομάδα από φιλοναζί, οι οποίοι στη ρητορική τους δε χρησιμοποιούν τις λέξεις ράτσα ή φυλή αλλά έθνος. Είναι οι λεγόμενοι εθνικομπολσεβίκοι» λέει στην Ελευθεροτυπία πολιτικός επιστήμονας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Λέγεται πως δε διστάζουν να σηκώσουν τα όπλα για να υπερασπιστούν την ιδεολογία τους.

Ελληνική Οργάνωση Χ

Αυτοπροσδιορίζονται πως «Έλληνες Εθνικιστές κατά Δραγούμη και Γιαννόπουλο», δρουν στη σκιά της Χρυσής Αυγής την οποία αποδέχονται ως νόμιμο εθνικιστικό κίνημα και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση μαζί της.

Τα μέλη της ακολουθούν πρακτικές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής, ένα κίνημα που ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο και στους κόλπους του έχει συγκεντρώσει μιλιταριστές ακροδεξιούς. Στα φυλλάδιά τους αναφέρουν πως ετοιμάζονται να εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα.

Έχουν σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και τακτική, φαίνεται και από τα video που «ανεβάζουν» κατά καιρούς. Θεωρούν πως κάθε Έλληνας πρέπει να έχει σπίτι του όπλο.

Του κινήματος ηγούνται έφεδροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που πιστεύουν στη συνεχή εκπαίδευση για να παραμένουν μάχιμοι. Έχει ήδη παραρτήματα σε Γιάννενα, Ρόδο, Ναύπακτο, Λάρισα και Ηράκλειο.

Blood And Honour Hellas

«Αίμα και Τιμή» το σύνθημά τους, κάτι που μοιραία παραπέμπει στη Χρυσή Αυγή. Αυτοαποκαλείται «μουσικοπολιτικός οργανισμός» και απευθύνεται στη νεολαία της Χρυσής Αυγής. Στους κόλπους της έχουν προσχωρήσει μέλη της νεολαίας αλλά και παιδιά ψηφοφόρων του κόμματος καθώς και ανένταχτοι νεοναζί.

Στόχος «η προσέλκυση της Λευκής ελληνικής νεολαίας στα δικά μας πιστεύω και την πολιτική δράση» έγραψαν μέλη του στο περιοδικό της νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Ένα από τα δημοφιλή στους νεοναζί hits είναι «Ο παππούς μου ήταν στα SS», με στίχους που περιγράφουν τον θαυμασμό του εγγονού προς τον παππού που φιγουράρει στο κάδρο φορώντας «totenkorf (σ.σ. η νεκροκεφαλή στις στολές των SS), μπότες και μαύρη στολή».
Κατά καιρούς μοιράζουν αυτοκόλλητα έξω από το γήπεδο (συχνά σε αγώνες της Εθνικής) με σκοπό να στρατολογήσουν νέα μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με Γερμανούς νεοναζί! – Το ακροδεξιό «τέρας» τρώει την Ευρώπη – Αποκαλυπτικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών

Η λατρεία και ο όρκος της Χρυσής Αυγής στον Χίτλερ – Ο Χρήστος Παππάς με στολή ναζί – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

H απολογία του Χρήστου Παππά! Αρνείται το ναζιστικό του παρελθόν

‘Ολη η απολογία Κασιδιάρη – Δικαιολογεί Γερμενή, δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά και κατονομάζει προστατευόμενο μάρτυρα

Τι υποστήριξε ο Λαγός στην απολογία του – Διαβάστε την

Ολόκληρη η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου – Παρουσιάζει μία άλλη Χρυσή Αυγή και καταδικάζει ακόμα και τα μαύρα μπλουζάκια

Συμβούλιο της Ευρώπης για Χ.Α.: Τα μέλη πολιτικών κομμάτων δεν απαλάσσονται από ποινικές ευθύνες

Αντιπρόεδρος Βουλής: Η συμπεριφορά Κασιδιάρη έχει ιατρική εξήγηση – Πιπιλή: Συγγνώμη με τον μπαμπά του μένει ακόμα;

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Σιώης είναι ο 41χρονος που συνελήφθη στις Σέρρες!

Ολο το παρασκήνιο από την πρώτη νύχτα του Μιχαλολιάκου στον Κορυδαλλό – Στο ίδιο κελί και ο Λαγός

Βόμβα Ρουπακιώτη: «Έστησαν» τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής ενόψει του ταξιδιού Σαμαρά στις ΗΠΑ!

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε