Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η ανατριχιαστική ομολογία για το διπλό φονικό της Μάνης – “Εγώ πυροβόλησα, ο φίλος μου έκανε εμετό”

Τα δύο θύματα (φωτό facebook)
Τα δύο θύματα (φωτό facebook)

– Σοκαριστικές λεπτομέρεις για το διπλό έγκλημα στην Καρδαμύλη
– Τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε της δολοφονίας
– “Ο Παναγιώτης φοβόταν να πυροβολήσει και μου είπε αν χρειαστεί να το κάνω εγώ”, είπε στην ομολογία του ο 18χρονος
– “Ο Σγούρος μας είχε πει ότι είχε στην κατοχή του δύο πιστόλια”
– “Ήμασταν φοβισμένοι και τρέμαμε”
– “Πριν γνωρίσει τα θύματα, ήταν αριστούχος” λέει ο Αλέξης Κούγιας για τον δράστη

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στην ομολογία του ο 18χρονος Νίκος Μ. όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία των δύο αθλητών body building, Κωνσταντίνου Σγούρου 26 και Γιάννη Κομμάτη 25 ετών, ξημερώματα της 19ης Αυγούστου στην Καρδαμύλη.

Την προανακριτική του κατάθεση ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής»

“Τότε εγώ πυροβόλησα”

Ο 18χρονος περιέγραψε τη στιγμή της διπλής δολοφονίας ως εξής:

«Ο Κώστας (ο Κωνσταντίνος Σγούρος) έπιασε από τον σβέρκο τον Π. (τον δεύτερο κατηγορούμενο) και τον έβαλε ανάμεσα σε αυτόν και τον άλλο φίλο του, για να πάνε με τα πόδια εκεί που υποτίθεται ότι ήταν το αυτοκίνητο.

Εγώ, μόλις είδα αυτή τη σκηνή φοβήθηκα για τον φίλο μου και για μένα και βγήκα από το αυτοκίνητο ακολουθώντας τους γρήγορα. Ο Π. με άκουσε που τους ακολουθούσα, γύρισε, με είδε και τους ξέφυγε γρήγορα προς την άκρη του δρόμου και τότε εγώ πυροβόλησα. Ήμασταν φοβισμένοι και τρέμαμε, ενώ ο Π. έκανε εμετό. Από την τρομάρα μας δεν πλησιάζαμε προς το σημείο τους».

“Με το λάστιχο της βρύσης πλύναμε την καρότσα και πετάξαμε κάποια πράγματα δικά τους και δικά μας ρούχα που είχαν λερωθεί σε κάδο σκουπιδιών…”

Στη συνέχεια, ο 18χρονος περιγράφει την προσπάθεια που κατέβαλαν για να εξαφανίσουν τα πτώματα: «Σύραμε το ένα πτώμα για να το πάμε πιο πάνω και να το πετάξουμε, αλλά επειδή δεν μας άρεσε το σημείο γυρίσαμε πίσω και βάλαμε τα δύο πτώματα στην καρότσα του αγροτικού. Ψάχναμε να βρούμε ένα σημείο προς τη Μάνη για να τους πετάξουμε, όπως κι έγινε. Πήγαμε στο σπίτι μου στη Φιλοθέη και παρκάραμε απ’ έξω. Εκεί, με το λάστιχο της βρύσης πλύναμε την καρότσα και πετάξαμε κάποια πράγματα δικά τους και δικά μας ρούχα που είχαν λερωθεί σε κάδο σκουπιδιών και την άλλη μέρα πετάξαμε τα τσαντάκια τους σε άλλο κάδο εκεί δίπλα».

“Ο Σγούρος έλεγε ότι είχε όπλα”

Σχετικά με όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας και το ραντεβού θυμάτων – δραστών για την αγοραπωλησία αναβολικών ο 18χρονος κατηγορούμενος ως δράστης του φονικού είπε: «Τις βραδινές ώρες της 18ης Αυγούστου βρισκόμουν μαζί με τον Παναγιώτη Μ. (σ.σ.: ο 18χρονος συγκατηγορούμενός του) στο σπίτι του στον Κάμπο.

Τον πήρε τηλέφωνο ο Κωνσταντίνος Σγούρος και έκλεισαν ραντεβού για να συναντηθούν και να του έφερνε αναβολικά.

“Ο Σγούρος είχε ισχυριστεί ότι είχε στην κατοχή του δύο πιστόλια, ένα τύπου Glock και ένα περίστροφο Smith & Wesson”

Το ραντεβού κανονίστηκε να γίνει στο πάρκο του Αλμυρού και λίγη ώρα μετά ξεκινήσαμε να πάμε με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του Παναγιώτη. Επειδή ο Σγούρος ζήτησε από τον Παναγιώτη να συναντηθούν εκτός Καλαμάτας και επειδή ο Παναγιώτης φοβήθηκε, πήρε μαζί του και την καραμπίνα».

Κατέθεσε επίσης ότι ο 26χρονος Σγούρος σε μεταξύ τους συζητήσεις είχε επικαλεστεί ότι είχε στην κατοχή του δύο πιστόλια, ένα τύπου Glock και ένα περίστροφο Smith & Wesson.

“Αν χρειαστεί θα πυροβολήσουμε…”

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης – ομολογίας του, ο νεαρός κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι μετά τη συνάντηση που είχαν δράστες και θύματα στο πάρκο του Αλμυρού (δεν ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία των αναβολικών) εκείνος και ο συνομήλικος φίλος του αποχώρησαν κατευθυνόμενοι προς το χωριό Κάμπος.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, μόλις έφτασαν στη διασταύρωση για τα Σωτηριάνικα τηλεφώνησε ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος στον Παναγιώτη Μ. λέγοντάς του ότι θέλει να δει κάποιο αυτοκίνητο για το οποίο πιθανότατα είχαν νωρίτερα μιλήσει μεταξύ τους.

«Ο Παναγιώτης αγχώθηκε γιατί είχε πει ψέματα και δεν υπήρχε αυτοκίνητο και τους έκλεισε ραντεβού για να συναντηθούμε στη γέφυρα Κοσκάραγα (…) επειδή ήμασταν πολύ φοβισμένοι ο Παναγιώτης μου είπε ότι αν χρειαστεί θα πυροβολήσουμε, όμως φοβόταν να πυροβολήσει και μου είπε αν χρειαστεί να το κάνω εγώ».

“Μέχρι να γνωρίσει τα θύματα ήταν αριστούχος”, λέει ο Κούγιας

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο συνήγορος του 18χρονου Παναγιώτη Μ. κ. Αλέξης Κούγιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ΕΛ.ΑΣ. έχει παραλείψει από την έρευνά της το εκτεταμένο εμπόριο επικίνδυνων αναβολικών που γινόταν μπροστά στα μάτια της» και πρόσθεσε ότι η προσωπικότητα του εντολέα του ουσιαστικά καταστράφηκε από τη χρήση των απαγορευμένων ουσιών: «Μέχρι το διάστημα που γνώρισε τα θύματα ήταν αριστούχος μαθητής που μάλιστα είχε κερδίσει υποτροφία από το σχολείο του».

Διαβάστε επίσης:

Κηδεύεται στη Σάμο το δεύτερο θύμα του φονικού της Καρδαμύλης

Ψάχνουν τους βοηθούς των 19χρονων μετά το άγριο φονικό της Καρδαμύλης

Μάνη: Ανατριχιαστικές ομολογίες για το διπλό φονικό – Η παγίδα οι εκτελέσεις και το σχέδιο διαφυγής – Σπαραγμός στην κηδεία του Σγούρου!

Βίντεο: Σαν γάμος έγινε η κηδεία του Σγούρου που δολοφονήθηκε στην Καρδαμύλη –

Άγρια συμπλοκή για τα αναβολικά πριν το διπλό φονικό – Συγκλονίζουν οι περιγραφές

Στον εισαγγελέα οι δύο 18χρονοι που σκότωσαν για 800 ευρώ – Πισώπλατες όλες οι σφαίρες λέει η αστυνομία – Ομολόγησαν και οι δύο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε