Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η γιάφκα στου Γκύζη και οι μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας-Τουρκίας

Η γιάφκα στου Γκύζη και οι μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας-Τουρκίας

Τoν δίαυλο μέσω του οποίου οι Τούρκοι Αντικαθεστωτικοί βρίσκουν όπλα στην Κρήτη και τα αποθηκεύουν στην Αθήνα αναζητά η Αντιτρομοκρατική, έπειτα από την ααποκάλυψη της γιάφκας του DHKP C στου Γκύζη.

Αυτό το περίεργο αλισβερίσι μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών Υπηρεσιών άρχισε να ξεδιπλώνεται σταδιακά πέρυσι το Καλοκαίρι ανοιχτά της Χίου όταν συνελήφθησαν σε φουσκωτό σκάφος δυο Κούρδοι που μετέφεραν όπλα στης ακτές της Τουρκίας.

Ο Χασάν Μπιμπέρ και ο Μ Γιάλα, ήταν δυο από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα για την λειτουργία του επιχειρησιακού βραχίονα της Αριστερής εξτρεμιστικής οργάνωσης DHKP C η όποια είναι μετεξέλιξη τις «Ντεβ Σολ»… τις Τουρκικής «17.Ν», σαν να λέμε.

Οι δυο Αντικαθεστωτικοί που συνελήφθησαν στην Χίο είναι ο διακαής πόθος των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών και ιδιαίτερα ο Μπιμπέρ, ο οποίος στην κυριολεξία έφτασε ένα βήμα πριν προκαλέσει έκρηξη, στο γραφείο του ίδιου του Ερντογάν.

Κατά συνέπεια οι δυο Κούρδοι «αγωνιστές» είναι ένα σοβαρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής, σε σχέση με τους γείτονες μας.

Ωστόσο ουδείς από τους γνωρίζοντες τα μυστικά της Διπλωματίας ακόμα και πρώην στελέχη της ΕΥΠ, δεν είναι δυνατόν να κλείσουν τα μάτια σε αυτή την πρακτικά εξόφθαλμη σχέση που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με τις Τουρκικές Υπηρεσίες, μέσω δίαυλων επικοινωνίας, οι οποίοι βέβαια παραμένουν στα στενά πλαίσια του «κόσμου τις σιωπής», όπως έλεγαν τις Μυστικές Υπηρεσίες οι Σοβιετικοί πράκτορες τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Αυτές οι ενέργειες των Ελληνικών Υπηρεσιών στο θέμα των Τούρκων Αντικαθεστωτικών είναι ενδεικτικές για τους «νέους καιρούς» στις υπόγειες σχέσεις των δυο χωρών μέσω Υπηρεσιών: «Κάτι μας έδωσαν κάτι τους δώσαμε», είναι πια το νέο δόγμα …δούναι και λαβείν δηλαδή. Ίσως οι γείτονες, μας έδωσαν τον Φιλιππίδη και εμείς για να μην «κάψουμε» τα χαρτιά Μπιμπέρ και Γιάλα, τους δώσαμε ένα «πλευρικό» παρακλάδι της οργάνωσης.

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τις πρακτικές του «κόσμου τις σιωπής», και υποστηρίζουν πως αυτές οι δουλειές γίνονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και την φιλαρμονική του Δήμου να παιανίζει: «…ρίχνουν «νερό στο μήλο» της Τουρκικής Εξωτερικής Πολίτικης. Εδώ και χρόνια οι Τούρκοι μας κατηγορούν πως έχουμε στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων Αντικαθεστωτικών …βέβαια και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όμως με τις επίσημες ανακοινώσεις και τις τυμπανοκρουσίες για τις γιάφκες και τα όπλα του DHKP C, χορεύουν οι Τούρκοι διπλωμάτες στα Διεθνή φόρα και μάλιστα στο ρυθμό που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Από κοντά χορεύουμε και εμείς, αλλά χορεύουμε τα αναστενάρια», λέει με νόημα και πολλές δόσεις χιούμορ στο NEWSIT, άνθρωπος που για πολλά χρόνια δούλευε σε αυτό το κομμάτι, τόσο στην ΕΥΠ, όσο και στις διπλωματικές αποστολές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Παρόμοιες «πηγές» ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι κάναμε προσπάθειες μέγιστες κατά το παρελθόν ως χώρα να απαγκιστρωθούμε από πρόσωπα ομάδες και εγχώριες «πατριωτικές» οργανώσεις που: «…είχαν συνδέσει το συμφέρον της χώρας με το συμφέρων των Κούρδων και Τούρκων Αντικαθεστωτικών, και τώρα ξαναβάζουμε το δάχτυλο βαθιά στην κόρη του ματιού»; Το ερώτημα δεν είναι ουδόλως ρητορικό…

Διαβάστε επίσης:
Θρίλερ με τις συλλήψεις τούρκων τρομοκρατών – Είχαν εκρηκτικά ικανά να ισοπεδώσουν ολόκληρα κτίρια – Η σχέση με τη Χίο και τις επιθέσεις στον Ερντογάν

Ολόκληρο δίκτυο Τούρκων τρομοκρατών στην Ελλάδα – “Μιλάνε” τα όπλα της γιάφκας

“Ντου” της Αντιτρομοκρατικής σε γιάφκα στου Γκύζη – Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά – Χειροπέδες σε τέσσερις Τούρκους τρομοκράτες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε