Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η γυναίκα που τα έβαλε με τη Χρυσή Αυγή

Πηγή εφημερίδα Τα Νέα
Πηγή εφημερίδα Τα Νέα

Είναι εκπαιδευτικός και είναι η μόνη που τόλμησε να τα βάλει με τη Χρυσή Αυγή αν και ήταν δεκάδες εκείνοι που είδαν τι είχε συμβεί. Πρόκειται για την Μάχη Παπαζήση από το Μεσολόγγι που δεν το άφησε να περάσει, έφτασε ως τον Άρειο Πάγο για να καταγγείλει τα τάγματα εφόδου

Όλα άρχισαν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2012 όταν οι χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Βουλευτή Μπαρμπαρούση τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στη λαϊκή του Μεσολογγίου.

Η εκπαιδευτικός διαμαρτυρήθηκε. Οι χρυσαυγίτες δεν την έδωσαν σημασία, όμως το ίδιο συνέβη και με την αστυνομία όπως φαίνεται. Η καταγγελία της δεν καταγράφηκε.

Η εκπαιδευτικός δεν το έβαλε όμως κάτω. Έφτασε ως την εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε την καταγγελία και έτσι ήταν η μοναδική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που επρόκειτο να γίνει χθες αλλά αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου.
Η κ. Παπαζήση μπήκε μπροστά πολύ πριν… ξυπνήσουν κάποιοι από το αίμα του Π. Φύσσα.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα” η κ. Παπαζήσει περιγράφει:
“Τους ρώτησα ποιος του έδωσε το δικαίωμα. Με ποια δικαιοδοσία πήραν στα χέρια τους το νόμο; Τους είπα ότι αυτό συνιστά αντιποίηση αρχής και ότι λειτουργούν όπως το παρακράτος που δολοφόνησε το Λαμπράκη.”

Οι χρυσαυγίτες, λέει, δεν την πείραξαν, ένας μονάχα την είπε “εδώ δεν είναι Κορέα” και την προσπέρασαν.
Αυτό που της έκανε όμως εντύπωση είναι ότι στην Αστυνομία όταν πήγε η καταγγελία της δεν καταγράφηκε καν. Οι αστυνομικοί της είπαν να επανέλθει με έγγραφη καταγγελία…

Η συνταξιούχος πλέον καθηγήτρια λέει πως ήταν άτομα που είχαν έρθει από τα γύρω χωριά, έμοιαζαν σαν να ήθελαν να κάνουν επίδειξη, αλλά ενώ ένοιωθε σαν να έβλεπε μαθητές της να κάνουν παράπτωμα μέσα της, όπως άλλωστε έγραψε και στην καταγγελία της στον Άρειο Πάγο τέτοια συμπεριφορά “καταστρέφει τη συνοχή της κοινωνίας σε μια περίοδο κρίσιμη” και αυτό δεν ήθελε να το αφήσει να περάσει έτσι.
Η κ. Παπαζήση αντέδρασε όταν οι περισσότεροι απλά παρακολουθούσαν αμέτοχοι.

Διαβάστε επίσης:
Το πρώτο επισκεπτήριο στον Μιχαλολιάκο: Πολύ φαγητό και κουβέρτες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε