Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισόβια στον δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου – Ανέκφραστος άκουσε την ετυμηγορία

Ισόβια στον δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου – Ανέκφραστος άκουσε την ετυμηγορία

Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 25 χρόνια φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας στον Χρήστο Παπάζογλου, που τον περασμένο Δεκέμβριο βίασε, σκότωσε και έκαψε την άτυχη Ζωή Δαλακίδυ έξω από το πατρικό της σπίτι στην Ξάνθη.

Ο δράστης της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο πέρυσι τον Δεκέμβριο άκουσε ανέκφραστος το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε ισόβια συν 25 χρόνια, σύμφωνα με το kavalapress.gr.

Ο εισαγγελέας είχε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, 20 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, 20 για εμπρησμό και ένα χρόνο για κάθε μια από τις πλημμεληματικές κατηγορίες.

Οι δικαστές χρειάστηκαν λιγότερη από μια ώρα για να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους.
Ο δράστης, που είχε ομολογήσει από τη στιγμή της σύλληψής του, άκουσε την καταδίκη του σε ισόβια ανέκφραστος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε, το πρωί, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας, η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου.

Το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου (ο οποίος έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα) για αναβολή της εκδίκασης μέχρις ότου πραγματοποιηθεί ψυχιατρική εξέταση απορρίφθηκε και η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας.

Σύμφωνα με το xanthipress.gr, οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν τα αδέλφια της άτυχης Ζωής (Ηλίας και Ελένη), τα οποία περιέγραψαν τα όσα αντίκρισαν λίγο μετά την δολοφονία της αδελφής τους, και ακολούθησαν 2 αστυνομικοί οι οποίοι ήταν, εκείνη την νύχτα, σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Σε όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος στέκεται αμίλητος και ανέκφραστος, ενώ η μόνη φορά που ακούστηκε ήταν κατά την εξέταση ενός αστυνομικού για να αναφερθεί στο όπλο του εγκλήματος. Έξω από την δικαστική αίθουσα βρέθηκαν, εκτός των άλλων, και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, τα οποία και ανάρτησαν πανό κατά της βίας εις βάρος των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξάνθη: Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία της Ζωής – Ο ”δράκος” απέναντι στους συγγενείς!

Τη βίασαν και την έκαψαν ζωντανή – Ανατριχίλα από την άγρια δολοφονία 34χρονης, κόρης πασίγνωστου εμπόρου, στην Ξάνθη

Φρικτή δολοφονία στην Ξάνθη: Προσπάθησαν να βιάσουν και έκαψαν ζωντανή, την κόρη πασίγνωστου εμπόρου!

Ξάνθη: Απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας σε πυλωτή πολυκατοικίας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε