Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Και ο Κώστας Καραφώτης θύμα της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική ομάδα για κλοπές αυτοκινήτων, πλαστογραφίες και παραποιήσεις των χαρακτηριστικών τους, καθώς επίσης απάτες σχετικά με τις ασφάλειες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αστυνομία συνέλαβε σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, τα δυο βασικά μέλη της οργάνωσης, που είναι ομογενείς από το Καζακστάν, 26 και 27 ετών, ενώ ακόμη αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους, οι δύο επίσης από το Καζακστάν (26 και 28 ετών) και δύο Έλληνες, ένας 36χρονος και μία 22χρονη.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δέκα πέντε 15 περιπτώσεις κλοπής και παραποίησης οχημάτων, που είχαν διαπράξει τα μέλη της ομάδας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε δεκάδες άλλες ομοειδείς υποθέσεις.

Από το δημοφιλή τραγουδιστή, Κώστα Καραφώτη, η σπείρα έκλεψε ένα Audi S4, από την περιοχή της Γλυφάδας, με την αξία του αυτοκινήτου να ανέρχεται περίπου στις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει οργανωμένη ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση κι αφού έκλεβαν αυτοκίνητα, στη συνέχεια πλαστογραφούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους. Στη συνέχεια, διέθεταν τα οχήματα σε ανυποψίαστους αγοραστές, τους οποίους εξαπατούσαν, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Για τη νομιμοποίηση των κλεμμένων αυτοκινήτων, αγόραζαν κατεστραμμένα οχήματα, ιδίας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα και χρησιμοποιούσαν για το σκοπό αυτό τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Σε περιπτώσεις που τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα δεν ταυτίζονταν πλήρως με αυτά που είχαν αφαιρέσει, σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, εξέδιδαν με πλαστές βεβαιώσεις νέες άδειες κυκλοφορίες, έτσι ώστε να συμπίπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί οκτώ αυτοκίνητα που είχαν πωληθεί από τα μέλη της οργάνωσης, αλλά και πληθώρα εγγράφων, που αφορούν σε μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες, χθες το απόγευμα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στην 22η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είχαν ρημάξει Κορωπί, Αιγάλεω και Αχαρνές

Χορός συλλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ – Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές ομάδες

Θεσσαλονίκη: Το χτύπημα στην γριούλα ”φώτισε” 17 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα!

Πέλλα: Έπιασαν τον 35χρονο που έκλεβε ποδήλατα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε