Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Κινηματογραφική άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στη Βουλή – “Μη μ’ ακουμπάει κανείς, είμαι αρχηγός κόμματος” ούρλιαζε ο Μιχαλολιάκος

Κινηματογραφική άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στη Βουλή – “Μη μ’ ακουμπάει κανείς, είμαι αρχηγός κόμματος” ούρλιαζε ο Μιχαλολιάκος

– “Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες” είπε σε όλους τους βουλευτές – “Σκάσε ρε!” είπε απευθυνόμενος στο προεδρείο
– Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 έφτασαν στη Βουλή ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Παππάς και Λαγός
– Τα αυτοκίνητα που τους μετέφεραν μπήκαν στο χώρο της Βουλής από την είσοδο επί της Βασιλίσσης Σοφίας
– “Είμαι η πιο περήφανη κόρη στον κόσμο” του είπε η Ουρανία καθώς έπεφτε στην αγκαλιά του
– Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και η Ουρανία Μιχαλολιάκου ανάμεσα στους σχεδόν 500 συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής
– Αυστηρότατοι οι έλεγχοι – Απαγορευμένη η είσοδος για το κοινό στα θεωρεία της Βουλής μέχρι τις 13:00

Περίπου στις 11:50 ξεκίνησε από τον Κορυδαλλό η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε στη Βουλή τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τους επίσης προφυλακισμένους βουλευτές του, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.

Έφτασε στο Κοινοβούλιο στις 12:14, με τα αυτοκίνητα που μετέφεσαν τους Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό να μπαίνουν στο προαύλιο της Βουλής από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στα “λουλουδάδικα”.

Το show από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ξεκίνησε από τη στιγμή που κατέβηκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε. “Μη μ’ ακουμπάει κανείς!” ούρλιαζε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής καθώς έμπαινε στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ τη στιγμή εκείνη η κόρη του Ουρανία έπεσε στην αγκαλιά του και του είπε: “είμαι η πιο περήφανη κόρη στον κόσμο”.

Ο Μιχαλολιάκος συνέχισε τα.. ουρλιαχτά και κατά την ομιλία του. Απευθυνόμενος σε όλους τους βουλευτές είπε: “ντροπή σας ψευτοδημοκράτες”, ενώ είπε: “σκάσε ρε!” απευθυνόμενος στο προεδρείο.




Η μεταγωγή των τριών βουλευτών έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ ειδικό σχέδιο ακολουθήθηκε και αυτή τη φορά η Φρουρά της Βουλής με δεδομένη και την εντολή που έχει δώσει ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης για αυστηρή εφαρμογή και σεβασμό των δικονομικών κανόνων.
Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή για το κοινό, για 10 λεπτά δεν επιτρεπόνταν να μπουν στη Βουλή ούτε και υπάλληλοι που την ώρα της μεταγωγής των Χρυσαυγιτών ήταν έξω από το κτίριο.

Έστησαν… show στον Άγνωστο Στρατιώτη

Από νωρίς το πρωί, περίπου 500 οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους οι βουλευτές (και κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση) Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Παρούσα και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή και περίμεναν να υποδεχτούν τον αρχηγό τους.



Οι χρυσαυγίτες έμειναν για ώρες περιορισμένοι επί της Αμαλίας, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και δεν τους επιτρέπεται να περάσουν στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Φυσικά, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών και το γνωστό “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”, το οποίο φώναζαν τη στιγμή που έφτασε στη Βουλή από τον Κορυδαλλό.



Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).

Η Χρυσή Αυγή αναμένεται, και ενώπιον της Ολομέλειας, να επικαλεστεί το άρθρο 62 του Συντάγματος που αναφέρεται στην άρση ασυλίας των βουλευτών. Όπως ειδικότερα αναφέρει το άρθρο 62 του Συντάγματος, «η άδεια για την άσκηση δίωξης θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής». Στο ίδιο άρθρο ωστόσο προβλέπεται ότι «η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής».


Η συνταγματική πρόνοια για την αναστολή της προθεσμίας, στην περίπτωση των διακοπών της Βουλής, έχει επισημανθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου.

Στην επιστολή εκείνη ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι, από το αίτημα της εισαγγελικής αρχής και μετά, έγινε ακρόαση των βουλευτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η Επιτροπή εξέδωσε τη γνωμοδότησή της και στη συνέχεια με απόφαση της Ολομέλειας, υπήρξε διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα, «η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής, ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή των εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή εκλογών ή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ  – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιμένουν τον αρχηγό τους έξω από την Βουλή – Στις 12 η μεταγωγή Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Στα δύο η Χρυσή Αυγή μέσα και έξω από τη φυλακή

Στις 12:00 Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Βουλή

Με… κορώνες έφυγαν από το Εφετείο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Πήραν προθεσμία να απολογηθούν μέσα στον Ιούνιο

Κατέρρευσε ο Στάθης Μπούκουρας στο γραφείο της ανακρίτριας! – «Πήγα να κρεμαστώ 2 φορές στο κελί μου!»

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε