Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Κόλαση” το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα – ΤΩΡΑ η επέμβαση των ΜΑΤ – Ποιοι είναι οι λόγοι της εξέγερσης και πώς άρχισε

“Κόλαση” το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα – ΤΩΡΑ η επέμβαση των ΜΑΤ – Ποιοι είναι οι λόγοι της εξέγερσης και πώς άρχισε

– Σε εξέλιξη η εξέγερση στο κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
– Έκαψαν τα κοντέινερ που μένουν και τα στρώματά τους
– Επιχειρούν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής
– “Απάνθρωπες οι συνθήκες κράτησης”, δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών στο Newsit
– Ομάδες ΔΙΑΣ εισβάλλουν σε ταβέρνες και σπίτια αναζητώντας δραπέτες
– Δέκα τραυματίες αστυνομικοί
– Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου λίγο μετά τις 8 μ.μ. άρχισε η εξέγερση.

Την ώρα της διανομής του φαγητού, οι κρατούμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκ των οποίων 10 τραυματίστηκαν -όχι σοβαρά- από τον πετροπόλεμο και ρίψη αντικειμένων.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ που μένουν, βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο λόγος της εξέγερσης είναι ότι ανακοινώθηκε χθες στους μετανάστες ότι παρατείνεται ο χρόνος κράτησης από ένα χρόνο σε 18 μήνες. Άλλος ένας λόγος, μικρότερης σημασίας, είναι ότι τους είχαν κόψει το ρεύμα, λόγω εργασιών, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά.

Για πολλή ώρα γινόταν ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες, ενώ έχουν επέμβει οι δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Ισχυρή είναι η παρουσία των ομάδων ΔΙΑΣ που κάνουν… εφόδους σε ταβέρνες και σπίτια, αναζητώντας πιθανούς δραπέτες. Παράλληλα, πλήθος περιπολικών κυκλοφορεί στις γειτονιές της περιοχής.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιο σημείο της περίφραξης που να έχει πέσει και έτσι εικάζουν ότι δεν υπάρχουν δραπέτες, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί όταν γίνει η καταμέτρηση.

Τι είπε ο δήμαρχος Αχαρνών στο Newsit

Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, μιλώντας στο Newsit είπε ότι την προηγούμενη Τετάρτη, σε συνάντηση που είχε με στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον ενημέρωσαν ότι κρατούνται περισσότερα από 1.600 άτομα και ότι θα παραταθεί η κράτησή τους στην Αμυγδαλέζα.

Στη συνέχεια τόνισε: “Είναι απάνθρωπες οι συνθήκες κράτησης. Είναι σε σιδερένια κλουβιά. Φοβόμαστε το χειμώνα μην πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 12 βαθμούς για να μην ξεπαγιάσουν και το καλοκαίρι να μην ξεπεράσει τους 30,γιατί γίνεται πύρινη κόλαση”.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ, ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tρεις λαθρομετανάστες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζα – Ηχητικό ντοκουμέντο

ΕΛΑΣ: Διαψεύδει την καταγγελία περί βασανισμών ανηλίκων αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα

Σε διαθεσιμότητα ειδικός φρουρός γιατί έδειρε μετανάστη στην Αμυγδαλέζα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε