Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Κωνσταντόπουλος εναντίον Κούγια στη δίκη Κορκονέα

O κ. Κούγιας μπαίνει στα δικαστήρια της Αμφισσας. ΦΩΤΟ NEWSIT
O κ. Κούγιας μπαίνει στα δικαστήρια της Αμφισσας. ΦΩΤΟ NEWSIT

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσσας όπου εκδικάζεται

 η υπόθεση του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά από το αίτημα των νέων συνηγόρων πολιτικής αγωγής για αναβολή της δίκης, το οποίο τελικά απερρίφθη.

Οι νέοι εκπρόσωποι της πολιτικής αγωγής – Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου- ζήτησαν την αναβολή της δίκης για μια εβδομάδα, ώστε να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να τους κοινοποιηθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων που έχουν προηγηθεί.

Την ατμόσφαιρα πυροδότησε η αναφορά του κ. Κωνσταντόπουλου για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης, καθώς υποστήριξε ότι «το κριτήριο της δίκαιης δίκης έχει παραβιαστεί, αφού η ηγεσία της δικαιοσύνης, δηλαδή η πολιτική, αποφάσισε για τον τόπο της διεξαγωγής της».

Ανέφερε επίσης ότι από δημοσιεύματα στον Τύπο δημιουργείται σκεπτικισμός για την υπόθεση και συμπλήρωσε: «Το τελευταίο που θα περίμενε ο πολίτης είναι να υπάρχει διάσταση μεταξύ κοινωνικού και δικαστικού κλίματος».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι η αναβολή της δίκης σημαίνει νέα δικάσιμος με νέα σύνθεση δικαστηρίου.

Υποστήριξε επίσης πως η πολιτική αγωγή επιθυμεί με το αίτημά της να αλλάξει σύνθεση το δικαστήριο, επειδή με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να καταρρέει το κατηγορητήριο.

Σχετικά με το θέμα της επιλογής της Άμφισσας για τη διεξαγωγή της δίκης ο κ. Κούγιας αναρωτήθηκε τι ενοχλεί την πολιτική αγωγή η Αμφισσα. «Μήπως γιατί δεν είμαστε στην Αθήνα, να έχουμε 50.000 ανθρώπους έξω από το δικαστήριο από αυτούς που αυτοί επιδοτούν να καίνε γραφεία;», διερωτήθηκε και κατέληξε: «Αν είναι ένοχος ο εντολέας μου να καταδικαστεί ισόβια. Αλλά να έχει μια δίκαιη δίκη».

Η πολιτική αγωγή ζήτησε επίσης από το δικαστήριο την εξέταση εκ νέου της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βέρτζιν Τσαλικιάν, τον ορισμό αναπληρωτών δικαστών και την επίσημη μαγνητοφώνηση των πρακτικών. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης
Το Δημόσιο ζητά να κοπεί το επίδομα στον Κορκονέα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε