Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρίνεται η τύχη του Δημήτρη Κοντομηνά – Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την προφυλάκισή του ή όχι

Κρίνεται η τύχη του Δημήτρη Κοντομηνά – Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την προφυλάκισή του ή όχι

Το μεσημέρι αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το αν ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα κριθεί ή όχι προφυλακιστέος για την υπόθεση των κόκκινων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha παραμένει φρουρούμενος σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού από την περασμένη εβδομάδα.

Χθες απολογήθηκε με απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων, με το οποίο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ροή χρήματος προς τους ατομικούς του λογαριασμούς, και ότι όλες οι κινήσεις ποσών αφορούν εταιρικές συναλλαγές.

Ακόμη και τις μετοχές του Alpha εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει ενέχυρο ο επιχειρηματίας αν του επιβληθεί η εγγύηση μαμούθ των 5 εκατ. ευρώ

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Και οι δυο τον έκριναν ύποπτο φυγής. Ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης ζήτησε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση μαμούθ 5 εκατομμυρίων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, εκτός από ύποπτο φυγής, τον έκρινε ύποπτο και τέλεσης νέων αδικημάτων και ζήτησε την προφυλάκισή του.

Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης. Αν ο Δημήτρης Κοντομηνάς κριθεί προφυλακιστέος, θα οδηγηθεί αμέσως στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ενέχυρο ο Alpha;

Τις μετοχές του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA προτίθεται να ενεχυριάσει προς εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των δανείων από το ΤΤ για τα οποία ελέγχεται από την Δικαιοσύνη ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας έχει ήδη χορηγήσει δικαίωμα εγγραφής «εμπράγματων βαρών» σε περιουσιακά του στοιχεία, στις τράπεζες που χειρίζονται τα δάνεια του ΤΤ.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης ότι προς απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσής του να καλυφθούν επαρκώς τα δάνεια και να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους, προχώρησε στην χορήγηση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς τις τράπεζες-διαδόχους του ΤΤ, με το οποίο τους δίδει την εξουσία να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκ. ευρώ.Τονίζει επίσης πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του στον Alpha αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στο ότι είναι ύποπτος φυγής αλλά διαφώνησαν για την προφυλάκισή του

Ο επιχειρηματίας απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι:

Για όλα τα δάνεια που έλαβαν από το ΤΤ οι εταιρείες του ομίλου του δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις (εμπράγματες και προσωπικές) με τα δεδομένα του χρόνου που χορηγήθηκαν τα δάνεια. Η έγκριση των δανείων έγινε από τα αρμόδια όργανα του ΤΤ με τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες. Επισημαίνει επίσης ο κατηγορούμενος πως ο ίδιος δεν είχε αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή ή επιρροή στις εσωτερικές διαδικασίες της Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθώος δήλωσε ο Γιαγκούδης για τα “ύποπτα” δάνεια του ΤΤ

Από Ελβετία μέχρι Βενεζουέλα ψάχνουν το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα – Ο Δ. Κοντομηνάς έτοιμος να βάλει ενέχυρο τον Alpha για τα δάνεια του ΤΤ

Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη Κοντομηνά – Θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο – Εγγύηση μαμούθ 5 εκατ. πρότεινε ο ανακριτής

100 σελίδες το υπόμνημα Κοντομηνά – “Εγώ απλώς αιτήθηκα τα δάνεια και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέκρινε”

Το παιχνίδι… κατασκόπων και «κοριών» οδήγησε στον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. Αγγελο Φιλιππίδη – Το χρέος των τούρκων στους έλληνες

Ανδρίκος Παπανδρέου: Όλα τα δάνεια του ΤΤ δόθηκαν επι Καραμανλή!

Ψάχνουν τα 28 εκ. του Φιλιππίδη στο εξωτερικό – Ξεκινούν τη Δευτέρα οι απολογίες για το ΤΤ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε