Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μενίδι: Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Μάριου – Τα πρώτα της λόγια

Μενίδι: Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Μάριου – Τα πρώτα της λόγια

– “Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράσταση του” είπε σαστισμένη η μητέρα του 11χρονου στο νοσοκομείο
– Γονείς – αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του μαθητή μιλούν για το μοιραίο απόγευμα στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών
– “Το παιδί έσκασε κάτω στο τσιμέντο σαν μολύβι”
– “Καζάνι που βράζει” το Μενίδι – Στους δρόμους οι κάτοικοι ζητούν να “γκρεμιστεί” το γκέτο και να δικαιωθεί η μνήμη του ανήλικου μαθητή
– Τα σενάρια για τον φονιά
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν το χωράει ο νους το φορτίο που καλείται να σηκώσει η μητέρα του 11χρονου Μάριου, η οποία είδε τον γιο της να πεθαίνει ξαφνικά στην γιορτή του σχολείου, όταν μία αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στο κεφαλάκι του. Τα πρώτα λόγια της προκαλούν ανατριχίλα… “Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του”, ψέλλισε μέσα στο νοσοκομείο “Παίδων”, μη γνωρίζοντας τότε τι ακριβώς συνέβη στο γιο της που έφυγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς.

Αυτά ήταν τα λόγια της όπως τα μετέφερε ο Σωτήρης Κουφογεώργος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων δήμου Αχαρνών, ο οποίος ήταν μάρτυρας της πρωτοφανούς τραγωδίας που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 21:30

“Το παιδί δεν έβγαλε άχνα, έσκασε κάτω στο τσιμέντο σαν μολύβι! Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε. Πρώτη πήγε στο σημείο η μητέρα του, η οποία ήταν και δασκάλα του στην Ε΄ Δημοτικού. Στο σημείο που κατέρρευσε είχε αίμα στο τσιμέντο. Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου ζητούσαν από τους υπόλοιπους μαθητές να απομακρυνθούν και καλούσαν στα μεγάφωνα αν υπάρχει κάποιος γιατρός στην εκδήλωση.

 Εμφανίστηκε μια μητέρα μαθητή που είναι αναισθησιολόγος και μαζί με τη μητέρα του, η οποία, όπως έμαθα, έχει γνώσεις νοσηλευτικής, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Του έβαλαν ένα πανί στο κεφάλι για να σταματήσουν την αιμορραγία, του έκαναν πολλές τεχνητές αναπνοές για να το επαναφέρουν. Όπως άκουσα, είχε σφυγμό, αλλά δεν είχε τις αισθήσεις του”, είπε.

Λίγα λεπτά πριν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η γιορτή, τα γέλια και τα παιχνίδια θα βάφονταν με το αίμα του ανήλικου μαθητή, που περίμενε πως και πως να δώσει την παράσταση του, μπροστά στην μητέρα και δασκάλα του αλλά και στους φίλους και συμμαθητές του.

Σε φωτογραφία από τη γιορτή που δημοσιεύει η Real News τα παιδιά της Δ’ τάξης αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά. Τη φωτογραφία τράβηξε γονέας και έχει απαθανατίσει τη στιγμή που οι μαθητές χαιρετούν τους θεατές τους. Κανονικά μετά από ελάχιστα λεπτά ο Μάριος και οι συμμαθητές του της Ε’ τάξης θα έπαιρναν σειρά για το δικό τους κομμάτι στην παράσταση.

Κρατούσε τα χέρια των συμμαθητών του στο πλαίσιο των σχολικών επιδείξεων και με ανυπομονησία περίμενε να έλθει η σειρά του για να εντυπωσιάσει… Όμως δεν πρόλαβε!

Ξεχειλίζει η οργή

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά της, σημαδεύτηκε η πορεία περίπου 1500 κατοίκων του Μενιδίου, μετά την εισβολή δέκα κουκουλοφόρων που πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε σπίτια Ρομά. Το ένα από τα σπίτια είναι αυτό, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες. 

Νωρίτερα, περίπου 1.500 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά στην λεωφόρο Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας την ανομία και την εγκληματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν.

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο “αντίο” στον αδικοχαμένο μαθητή, οι κάτοικοι της περιοχής κλιμακωνουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αστυνόμευση του Μενιδίου και την απομάκρυνση των καρτέλ των όπλων και των ναρκωτικών απο τις γειτονιές τους.

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία

Από την στιγμή που δεν υπάρχει το όπλο δεν μπορεί να γίνει βαλλιστική, γιατί δεν υπάρχει δεύτερη βολίδα να συγκριθεί. Δυο τα σενάρια για την Αστυνομία. Είτε ο δράστης είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες – συλληφθέντες κάτι που σημαίνει ότι έχει κρύψει το όπλο ή στον καταυλισμό ή το έχει πετάξει σε κάποιο κάδο απορριμάτων. Με την πιθανότητα κάποιο από τα δύο σενάρια να ισχύει η Αστυνομία αναμένεται να ψάξει τόσο τον καταυλισμό όσο και τις χωματερές, χρησιμοποιώντας και ανιχνευτή μετάλλων.

Το δεύτερο σενάριο είναι ο δράστης να έχει διαφύγει από τον καταυλισμό. Γι αυτό και η έρευνα έχει ξεκινήσει από χθες και στην επαρχία. Στην περίπτωση αυτή η λογική λέει ότι πιθανότατα έχει μαζί του το όπλο, για να το εξαφανίσει.

Μαζί τους και εκατοντάδες μαθητές με πλακάτ στα χέρια οι οποίοι θρηνούν την απώλεια του συμμαθητή τους και ζητούν το αυτονόητο,να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο τους.

Στη συγκέντρωση έδωσε το “παρών” σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο των Αχαρνών ενώ ο δήμαρχος, κ.Γιάννης Κασσαβος, ανακοίνωσε πως ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.

Το πρωί του Σαββάτου (10.06.2017) συνελήφθη 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε -με καραμπίνα όμως- το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομ έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, ο 23χρονος είναι συγγενής της κοπέλας που δεν προφυλακίστηκε και διαμένει στο σπίτι, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες από 9αρι πιστόλι και κυνηγετικό όπλο. Αντιθέτως, μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Από ό,τι φαίνεται φρόντισαν να ταοεξαφανίσουν, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό.

Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα (10.06.2017) το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις. Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Το χρονικό

Είναι Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2016 και στο δημοτικό σχολείο Μενιδίου γίνεται μια σχολική γιορτή. Η ώρα είναι περίπου 20:00 το βράδυ και η γιορτή του σχολείου ξεκινά.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι τάξεις, με κάθε μία από αυτές να παρουσιάζουν ένα σύντομο σκετς. Μιλάμε για ένα μεγάλο σχολείο, με 700 παιδιά, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς αν συνυπολογίσει και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, πως ο κόσμος που βρισκόταν στο σχολείο λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ήταν πάρα πολύς.

Το βίντεο είναι επεξεργασμένο -για ευνόητους λόγους- και έχει τραβηχτεί περίπου δέκα λεπτά πριν πάρουν θέσεις στο προαύλιο τα παιδιά της πέμπτης τάξης.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 11χρονος Μάριος έμελλε να πέσει στο έδαφος, αφού μια “αδέσποτη” σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του. Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Το παιδί βρισκόταν στο πλάι των συμμαθητών του όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της. Όλοι αρχικά πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε. Όταν είδαν αίμα πίστεψαν ότι το παιδί χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν. Μετά την τραγική εξέλιξη οι γονείς του 11χρονου παιδιού κατέρρευσαν. Ειδικοί βρίσκονται στο πλευρό τους για να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Οι γυμναστές που προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά και οι τραυματιοφορείς δεν κατάλαβαν το παραμικρό για το τραύμα από σφαίρα.

Προκαλεί ωστόσο πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι η βολίδα δεν εντοπίστηκε ούτε στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε η έρευνα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί τι πραγματικά είχε συμβεί.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων:

Ο ανήλικος Σ.Μ., 11 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο στις 22:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος, σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Το πρωί της Παρασκευής (09/06/2017) εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή.

Μάλιστα αργά το μεσημέρι εκδόθηκε νεότερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει το νοσοκομείο:

Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.
Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.
Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε.

Mετά την ανακάλυψη των αιτίων του θανάτου του Μάριου άρχισε μια γιγαντιαία κινητοποίηση των αρχών. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε έναν καταυλισμό Ρομά αλλά και σε δυο σπίτια που βρέθηκαν κάλυκες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του μοιαρίου είχαν γλέντι. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει και ορισμένες προσαγωγές ατόμων. Σημαντική ως προς την εξέλιξη των ερευνών θα είναι η εξέταση στο βλήμα που θα οδηγήσει και στο όπλο απ’ το οποίο έχει βληθεί.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Με πληροφορίες REAL NEWS

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε