Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μέσα στον Κορυδαλλό – Πως υποδέχθηκαν την Επιτροπή Δεοντολογίας Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός – Όλο το παρασκήνιο

Μέσα στον Κορυδαλλό – Πως υποδέχθηκαν την Επιτροπή Δεοντολογίας Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός – Όλο το παρασκήνιο

– Την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας – Υπομνήματα κατέθεσαν Γερμενής και Μπούκουρας
– Με σπορ ντύσιμο υποδέχθηκε την επιτροπή ο Νίκος Μιχαλολιάκος
– Με κοστούμι και με επιθετικό ύφος ο Χρήστος Παππάς
– Ειρωνικός ο Γιάννης Λαγός – “Τα φυσίγγια τα είχα για να τα καμαρώνω και τις φωτοβολίδες για να σκοτώνω αλλοδαπούς”
– Διεγράφη σήμερα από την Κ.Ο της Χρυσής Αυγής ο Στάθης Μπούκουρας

Τρείς άνθρωποι, τρείς διαφορετικές συμπεριφορές. Αυτό αντίκρυσαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που βρέθηκαν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εξετάσουν τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, είδαν τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έναν – έναν σε ειδικό χώρο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Μιχαλολιάκος: “Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό… δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!”

Εξαιρετικά συνεργάσιμος και ευγενής ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Μιχαλολιάκο να ειναι λίγο μαγκωμένος έως φοβισμένο. Φορούσε μακό μπλουζάκι με υφασμάτινο παντελόνι και όταν ρωτήθηκε για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, τα απέδωσε στη μανιάτικη καταγωγή του, λέγοντας πως “σε όποιο σπίτι κι αν πας στη Μάνη, θα βρεις όπλα”.

Ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποδέχθηκε τα μέλη της επιτροπής λέγοντάς τους “καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό… δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε”!

Σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή, κατα την εξέταση, ο Ν. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε οπιαδήποτε κατηγορία, τόνισε πως όσα του αποδίδονται είναι χαλκευμένα και υποστήριξε πως η δίωξή του είναι πολιτική.

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την φράση: “Πρώτα η Πατρίδα, μετά η Δημοκρατία” ξεκαθάρισε πως το Αιώνιο Έθνος των Ελλήνων υπήρχε πολύ πριν υπάρξουν βουλευτές.

Παππάς: Είστε περιοδεύων θίασος

Πιο σκληρός όλων εμφανίστηκε ο Χρήστος Παππάς. Ήταν επιθετικός, στυγνός και εκφώνησε ομιλία χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις. Πιο επίσημα ενδεδυμένος, φορούσε κοστούμι. Φεύγοντας, χτύπησε την πόρτα πίσω του και τους χαρακτήρισε «περιοδεύοντα θίασο».

Λαγός: Ξεχείλιζε ειρωνεία

Άκρως ειρωνικός εμφανίστηκε ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός. Ήταν ντυμένος Χρυσή Αυγή, αφού φορούσε μαύρη μπλούζα και καπέλο με το λογότυπο του κόμματος. Όταν τον ρώτησαν γιατί είχε φυσίγγια, απάντησε “για να τα βλέπω κάθε πρωί και να τα καμαρώνω”.
Στο ερώτημα, γιατί είχε στην κατοχή του φωτοβολίδες, απάντησε “για να σκοτώνω αλλοδαπούς”.

Η “επίσκεψη” της Επιτροπή Δεοντολογίας στις φυλακές Κορυδαλλού είχε διάρκεια, μια ώρα και 15 λεπτά και οι εισηγήσεις θα είναι άρση της ασυλίας με ψήφους 7 υπέρ και μια όχι (από την Χρυσή Αυγή). Από την Επιτροπή απουσίαζαν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕλ και το Μάρκος Μπόλαρης από τους Ανεξάρτητους βουλευτές.

Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας κατέθεσαν υπομνήματα.

«Η σημερινή μου διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής και όχι από το κόμμα, αφού ουδέποτε άλλωστε ήμουν μέλος του κόμματος, σας δείχνει το σωστό δρόμο, συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα το οποίο παραδόθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής από τη δικηγόρο του. Ο κ. Μπούκουρας αναφέρει εξάλλου ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δίκαιη κρίση της Επιτροπής και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα αποφασίσουν τη μη άρση της ασυλίας του για το κακούργημα της διάθεσης όπλου μετά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που παραθέτει στο υπόμνημα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιχαλολιάκος προς Επιτροπή Δεοντολογίας: “Καλως ήρθατε στον Κορυδαλλό, σύντομα θα ξανάρθετε”

Στον Κορυδαλλό κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την Χρυσή Αυγή

Διεγράφη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας

Άρση της ασυλίας του Κουκούτση θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας – Στον Κορυδαλλό κλιμάκιο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε