Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μικρή Άννυ: Ισόβια στον πατέρα της και τον Νικολάι για τη δολοφονία – Ελεύθερη η μητέρα της μέχρι το Εφετείο – Ξέσπασε η γιαγιά: Με τι το έκοψες;!

Μικρή Άννυ: Ισόβια στον πατέρα της και τον Νικολάι για τη δολοφονία – Ελεύθερη η μητέρα της μέχρι το Εφετείο – Ξέσπασε η γιαγιά: Με τι το έκοψες;!

– Ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικό επιβλήθηκε η ισόβια κάθειρξη στον πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, και τον φίλο του, Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστό ως “Νικολάι”
– Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, καθώς είχε καταθέσει πως φιλοξενούσε την Άννυ
– “Πώς είμαι ένοχος;” διερωτήθηκε ο Σάββας μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου
– Η 4χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, επί της Μιχαήλ Βόδα, τον Απρίλιο του 2015

Σε μία απόφαση-καταπέλτη αντίστοιχη της απαξίας των πράξεων των κατηγορουμένων οδηγήθηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας και εξαφάνισης του πτώματος της 4χρόνης Άννυ.

Το Δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικό στον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και τον Νασίφ Αχμέντοφ την ποινή της ισοβίου κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία της Άννυ στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα. Μάλιστα το Δικαστήριο έκρινε πως οι δύο κατηγορούμενοι τέλεσαν τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της Άννυ χωρίς τη συμμετοχή τρίτου προσώπου όπως ανέφερε το παραπεμπτικό βούλευμα.

Με ομόφωνη απόφαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.
Το Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της Άννυ με τους περιοριστικούς όρους της απογοήτευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.


Η μητέρα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
Το Δικαστήριο μετα από διάσκεψη περίπου μίας ώρας ανακοίνωσε τις συνολικές ποινές των κατηγορουμένων στην υποθεση.
Στο πατέρα της Άννυ επιβλήθηκε κατά συγχώνευση ποινή ισόβιας κάθειρξης και τριών ετών και έξι μηνών.
Στον φίλο του Νικολάι επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και τρία έτη.
Και για τους δυο κατηγορούμενους αποφασίστηκε η απέλαση τους από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής τους και απαγόρευση επανεισόδου τους για δέκα χρόνια. Επίσης αποφασίσθηκε και για τους δύο η στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Το δικαστήριο αποφάσισε και η ποινή του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος των 12 μηνών να ανασταλεί επί τριετία.

Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών αντίγραφα της δικογραφίας σχετικά με καταγγελίες του πατέρα της Άννυ για βιαιοπραγίες σε βάρος του από τους αστυνομικούς οταν συνελήφθη.

 

 

Το ξέσπασμα της γιαγιάς

 

Κατά την τελευταία διακοπή της δίκης για να αποφανθεί το δικαστήριο επί των κατασχεμένων αντικειμένων, η μητέρα του Σάββα συντετριμμένη απευθύνθηκε στο γιο της που καθόταν στο εδώλιο.

“Η θα πεις την αληθεια ή θα την πω εγώ. Δεν ντρέπεσαι λίγο.. ” του φώναξε για να λάβει την απάντηση του καταδικασθέντα στη βουλγαρική γλώσσα.

Ο διαλογος που ακολούθησε ήταν τόσο στα βουλγαρικά, όσο και στα ελληνικά με την μητέρα του Σάββα να βγαίνει εκτός αίθουσας φωνάζοντας: “Με τί το έκοψες; Με μαχαιρι μικρό; Μ…κα, μ…κα!”.

Όταν ανέβηκε μάλιστα η έδρα για να ανακοίνωσει την απόδοση των κατασχεθέντων, η μητέρα του Σάββα απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο και ζήτησε να παρέμβει.

Μητέρα Σάββα: Κύριε πρόεδρε θέλω να πω κάτι

Πρόεδρος: Η ακροαματική διαδικασία έχει λήξει δεν μπορείτε να μιλήσετε τώρα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε