Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Κορυδαλλός ετοιμάζεται να υποδεχτεί Μιχαλολιάκο, Λαγό και Πατέλη – Στις 13:00 τελικά η μεταγωγή του Χρήστου Παππά στην Ευελπίδων για να απολογηθεί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

– Πιθανότατα στις 17:00 το απόγευμα στον Κορυδαλλό ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής
– Μαζί του θα μεταφερθούν στις φυλακές ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος «βαρύ λαρύγγι»
– Η μεταγωγή θα γίνει το απόγευμα για να ετοιμαστούν τα κελιά τους
– Με τρεις ώρες καθυστέρηση η απολογία του Χρήστου Παππά
Κασιδιάρης: Αντισυνταγματική η προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, αρχηγός κόμματος πρόκειται να περάσει τις πύλες φυλακής. Θα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Τα ξημερώματα, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων μετά τη μαραθώνια απολογία του. Ενώπιον τον δικαστικών επέμεινε πως η δίωξή του είναι πολιτική και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με παράνομες δράσεις, με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πως είναι ναζιστής.

Όλα δείχνουν ότι οι κρατούμενοι θα οδηγηθούν σε κελιά που θα βρίσκονται κοντά μεταξύ τους και θα έχουν κοινό προαυλισμό, μακρυά όμως από άλλους κρατούμενους

Αλλά πριν… αλέκτωρ λαλήσει τρις, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χαιρέτισε τους λίγους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του με ένα άκρως ναζιστικό σύνθημα: ζήτω η νίκη φώναξε. Sieg heil είναι η μετάφραση της συγκεκριμένης φράσης στα γερμανικά.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τον βουλευτή του κόμματός του, Γιάννη Λαγό και τον «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιάννη Πατέλη, τους δυο ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση τς δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπαλιά τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μαζί τους, στον Κορυδαλλό θα μεταφερθεί και η ανθυπαστυνόμος «βαθύ λαρύγγι», η γυναίκα που κατηγορείται πως ειδοποιούσε τη Χρυσή Αυγή για όσες γυναίκες του κόμματος εξέφραζαν τη λύπη τους για τη δολοφονία Φύσσα.

Η μεταγωγή τους, από τη ΓΑΔΑ στα κρατητήρια της οποίας κρατούνται από το περασμένη Σάββατο, θα γίνει (το πιθανότερο) στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, θα γίνει πριν τη δύση του ηλίου, προκειμένου να ετοιμαστούν οι φυλακές για την κράτησή τους.

Η απολογία του υπαρχηγού

Με τρεις ώρες καθυστέρηση θα γίνει η μεταγωγή του Χρήστου Παππά, του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη, από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Είναι ο τελευταίος από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής που θα βρεθεί ενώπιον ανακριτών και εισαγγελέων.

Η μεταγωγή του ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί, αλλά τελικά αναβλήθηκε κατά τρεις ώρες. Από την ημέρα που απολογήθηκαν Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος, οι οποίοι έφτασαν στην Ευελπίδων στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης και έφυγαν στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, όλη η διαδικασία έχει πάει, χρονικά, πίσω.

Όπως και οι προηγούμενοι, έτσι και ο Χρήστος Παππάς, θα υποστηρίξει πως η δίωξή του είναι πολιτική και θα αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στις παράνομες δράσεις που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή.

Κασιδιάρης: Η μεγαλύτερη σκευωρία

Σήμερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε διάθεση για σφαλιάρες, κλωτσιές, απειλές και σπρωξιές κατά φωτορεπόρτερ, κάμεραμεν και δημοσιογράφων. Σήμερα, είχε όρεξη να τους κάνει δηλώσεις για την πολιτική σκευωρία κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, τα ξένα κέντρα που έδωσαν εντολή για την προφυλάκισή του.

«Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Ο αριθμός που φέρεται να είναι του κ. Μιχαλολιάκου είναι ο αριθμός των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Η απόφαση βασίζεται σε ένα παράλογο σκεπτικό.

Ότι όποιος τηλεφωνεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μιλάει υποχρεωτικά με τον κ. Μιχαλολιάκο. Σαν να λέμε, ότι όποιος καλεί στη Συγγρού μιλάει με τον κ. Σαμαρά και όποιος καλεί στην Χαριλάου Τρικούπη, μιλάει με τον κ. Βενιζέλο» δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Η προφυλάκιση είναι παντελώς, άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, είναι ενωμένη, είναι ισχυρή, θα συνεχίσει το νόμιμο πολιτικό της αγώνα» πρόσθεσε ο κ. Κασιδιάρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κασιδιάρης: Ξένα κέντρα εξουσίας πίσω από την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

New York Times: Μπούμερανγκ στον Σαμαρά η Χρυσή Αυγή

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αρχηγός στο πολιτικό αλλά και στο στρατιωτικό κομμάτι της Χρυσής Αυγής!

Άφαντος ο άνθρωπος που ειδοποίησε το τάγμα εφόδου – Παραδόθηκε η γυναίκα του

Κεδίκογλου: Φυσικά και εξέπληξε τον Σαμαρά η απόφαση για Κασιδιάρη, Μίχο, Παναγιώταρο

Η βια που μένει ατιμώρητη – «Αδειάζει» Κασιδιάρη ο δικηγόρος του!

Ποια φώναξε στον Μιχαλολιάκο: Θα τους νικήσουμε τους π@@@@@δες

Με ναζιστικό χαιρετισμό βγήκε από την Ευελπίδων ο Μιχαλολιάκος (VIDEO)

Η στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μαθαίνει για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

3 διοικητές αστυνομικών τμημάτων στο στόχαστρο για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Σήμερα στον Κορυδαλλό τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Ειδικός σχεδιασμός στα κελιά

Μιχαλολιάκος: Ζήτω η νίκη – Πίσω στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ…

Νίκος Μιχαλολιάκος: Ξημερώματα, στην Ευελπίδων… (ΦΩΤΟ)

Ο βιος και η Πολιτεία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Οπαδοί της Χρυσής Αυγής αποθέωσαν τον Μιχαλολιάκο στην Ευελπίδων (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Στην Ευελπίδων και η Ουρανία Μιχαλολιάκου (ΦΩΤΟ)

Λαφαζάνης εκπαιδεύει Κασιδιάρη – Έγινε κι αυτό!

Χειροπέδες και στην “αγανακτισμένη” υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή

Άθλια σκευωρία “βλέπει” η Χρυσή Αυγή

Ο Παναγιώταρος προσπάθησε να μπει με το αυτοκίνητο στην Ευελπίδων – “Μαγκέψαμε;” είπε στον αστυνομικό – BINTEO

Προφυλακίστηκε η ανθυπαστυνόμος με το οπλοστάσιο στο σπίτι της – Ελεύθεροι άλλοι 4

Η στιγμή που ο Ηλίας Κασιδιάρης χτυπά εικονολήπτη (VIDEO)

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε