Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραλήρημα Παππά στα δικαστήρια: Διώκουν εμάς για να φοβηθείς εσύ ελληνικέ λαέ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε από τον ανακριτή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Όλο το χρονικό από τη στιγμή της σύλληψής του με φωτογραφίες και βίντεο.

Περίπου στις 20:30 έφυγε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Χρήστος Παππάς. Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής δήλωσε κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο “διώκουν εμάς για να φοβηθείς εσύ ελληνικέ λαέ. Οι ιδέες δεν φυλακίζονται”. Ο Χρήστος Παππάς θα παραμείνει κρατούμενος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, στη ΓΑΔΑ, μέχρι την απολογία του.

Δείτε το βίντεο

Ποινική δίωξη σε βάρος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής

Σε βάρος του βουλευτή του κόμματος της Χρυσής Αυγής,  Χρήστου Παππά ασκήθηκε ποινική δίωξη, η ίδια που απαγγέλθηκε τους συλληφθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.  Η δίωξη αφορά ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Όλο το χρονικό: Από τη στιγμή που παραδόθηκε μέχρι τη μεταγωγή του στα δικαστήρια

Με χειροπέδες στα χέρια, ο έκτος από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, βγήκε από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Τον συνόδευαν δυο άνδρες των ΕΚΑΜ, με κουκούλες full face και όπλα στα χέρια.

“Πατρίδα, λαός, εθνικισμός. Ζήτω η Χρυσή Αυγή” φώναζε την ώρα που έβγαινε από τη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί τον έβαλαν στο αυτοκίνητο αλλά εκείνος άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να φωνάζει “μην τους πιστεύετε. Ζήτω η Χρυσή Αυγή, η αλήθεια θα λάμψει”.

Λίγα λεπτά μετά από τις 19:00, έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Κι εκεί, καθώς οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο εσωτερικό του κτιρίου, φώναζε: “Ζήτω ο ελληνικός λαός. Ζήτω ο λαϊκός εθνικισμός, ζήτω η Χρυσή Αυγή. Μην τους πιστεύετε! Μη τους πιστεύετε! Είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση”.

Στο γραφείο του εισαγγελέα, ο Χρήστος Παππάς δεν έμεινε περισσότερο από 20′ λεπτά. Την ώρα που έβγαινε από το γραφείο του εισαγγελέα για να μεταφερθεί στον ανακριτή, φώναξε: “πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή. Έλληνες μην κιοτεύετε”.

Η στιγμή της παράδοσης στη ΓΑΔΑ

Από το πρωί του Σαββάτου όταν έγιναν οι συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των τεσσέρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής όλοι αναζητούσαν τον Χρήστο Παππά. Τον άνθρωπο που σύμφωμα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μέχρι τις 13:10 το μεσημέρι της Κυριακής, ο βουλευτής του κόμματος ήταν άφαντος. Τότε, εμφανίστηκε ένα ταξί έξω από τη Γενική Ασφάλεια και από μέσα κατέβηκε ο Χρήστος Παππάς.

Στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν, μίλησε για πολιτικές διώξεις της κυβέρνησης, είπε πως είναι απολύτως ελεύθερος και φώναξε “Ζήτω η Χρυσή Αυγή”, σηκώνοντας το χέρι του, σε μια κίνηση που παραπέμπει ξεκάθαρα σε ναζιστικό χαιρετισμό.

«”Προσέρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, δεν έχω τίποτα να κρύψω”.Η κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις με μοχλό την ανεξάρτητη – κατά κάποιους- Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει. Ο ελληνικός λαός να μη σκύβει το κεφάλι», είπε αρχικά και όταν ρωτήθηκε αν έχει να πει κάτι για τις διώξεις κατά των μελών της Χρυσής Αυγής, είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα. Είμαι απολύτως ελεύθερος, κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα και θα επανέλθουμε. Η Χρυσή Αυγή δε λυγίζει. Χρυσή Αυγή για πάντα, ζήτω η πατρίδα».

Μπαίνοντας στη ΓΑΔΑ αποκάλεσε αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στον οποίο είπε πως πάει να συμπαρασταθεί.
Στη συνέχεια, ο Χρήστος Παππάς πέρασε στο εσωτερικό του κτιρίου, πήγε στην φρούραρχο και της είπε να ειδοποιήσει κάποιον από την Αντιτρομοκρατική γιατί θέλει να παραδοθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με φωνές και συνθήματα στην Ευελπίδων ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς – “Πατρίδα, λαός, εθνικισμός” φώναζε, καθώς έβγαινε από τη ΓΑΔΑ

Οι γενίτσαροι της Χρυσής Αυγής – Στρατολογούσαν παιδιά 14 έως 17 ετών – Αποκαλύψεις σοκ στο πόρισμα Βουρλιώτη

Η διαδρομή του χρήματος της Χρυσής Αυγής – Ανοίγουν λογαριασμοί – Ειδικοί ανακριτές διαφθοράς ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια

Ο Μιχαλολιάκος παρέδωσε τα ηνία της Χρυσής Αυγής στην Ελένη Ζαρούλια – Είχε έτοιμο καταστατικό για την ίδρυση νέου κόμματος

Κάδρο του Χίτλερ στο σπίτι του Μιχαλολιάκου

Την Τετάρτη θέλει να απολογηθεί ο Μιχαλολιάκος

Με ναζιστικό χαιρετισμό παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς – Έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί – Ζήτω η Χρυσή Αυγή φώναξε

Πήρε φόρα κι έφτυσε τις κάμερες βρίζοντας ο Κασιδιάρης (VIDEO)

Αυτές είναι οι τρεις χρυσαυγίτισσες που συνελήφθησαν

Έτσι σχεδιάστηκε η επίθεση πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – H μυστηριώδης γυναίκα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Ποιες είναι οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν

Πώς έφτασαν στις χειροπέδες – Η μυστική έρευνα που “έδεσε” τον αρχηγό και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Το πρώτο επισκεπτήριο – Πως πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του

Κ. Πλεύρης: Είμαι φασίστας αλλά δεν έχω σβάστικα στο χέρι…

Με χειροπέδες στα χέρια, ο Ηλίας Κασιδιάρης πόσταρε στο Facebook

«Μπράβο στον Ρουπακιά μας έσωσε!» – Οι διάλογοι των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα

Ντ. Κον Μπεντίτ: Να απαγορευθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής

Το τηλεφώνημα Λαγού στον Μιχαλολιάκο 25 λεπτά μετά τη δολοφονία Φύσσα – Τι σχεδίαζαν

Εξαφανισμένος ο Χρήστος Παππάς – Τι γίνεται αν δεν παραδοθεί…

Πέφτουν κι άλλο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Με φωνές, βρισιές, απειλές στην Ευελπίδων ο “Φύρερ” Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – «Φάτε μνημόνιο το βράδυ» ούρλιαζε ο Παναγιώταρος

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου στην αγκαλιά του πατέρα της (ΦΩΤΟ)

Δένδιας: Το κράτος δικαίου απάντησε στη Χρυσή Αυγή – Με εντολή Σαμαρά θα συνεχιστούν οι έρευνες

Η αρχή του Φύρερ στη Χρυσή Αυγή – Ο αρχηγός Μιχαλολιάκος κι ο υπαρχηγός Παππάς – Όλο το πόρισμα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Καρέ – καρέ η μεταγωγή της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε