Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξενώνα Λιάπη και για το σπίτι Καμμένου

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξενώνα Λιάπη και για το σπίτι Καμμένου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με τη κατασκευή, αποπεράτωση, κ.λπ. κατοικιών πολιτικών προσώπων ή συγγενικών τους προσώπων (Μιχάλης Λιάπης και Πάνος Καμμένος), παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκε το έγκλημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους συναδέλφους της, εισαγγελείς Εφετών, να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν εάν «άτομα με τη χρήση ή την υποβολή ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων ή εγγράφων εισέπραξαν αχρεωστήτως πόρους προερχόμενους από τον Εθνικό Προϋπολογισμό ή τον γενικό Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου είτε να εγκαταστήσουν είτε να βελτιώσουν ήδη υφιστάμενες υποδομές τους (δημιουργία ξενώνων ή επιχειρήσεων, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λ.π.), χωρίς εν τέλει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κατά την είσπραξη των πόρων και των επιδοτήσεων αυτών.

Συγκεκριμένα, ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί ή όχι το έγκλημα της απάτης ή της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σε καταφατική περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση «που ήθελαν προκύψει επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων», να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις, καταλήγει η κ. Κουτζαμάνη.
Εξάλλου, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Ευρυτανίας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα επιδότησης του τέως υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρυτανία: Ποιος… πασίγνωστος τουρίστας φιλοξενήθηκε στον ξενώνα του Μιχάλη Λιάπη; Δείτε την απάντηση με εικόνα!

Και τώρα θα κρυφτεί στον… ξενώνα; Η Κομισιόν ζητά από τον Λιάπη να επιστρέψει τα χρήματα της επιδότησης!

Εδώ ξενώνας, εκεί ξενώνας, πού είναι ο ξενώνας; – Νέα στοιχεία για το σαλέ του Λιάπη

“Ποιος ξενώνας; Αυτό είναι το σαλέ του Λιάπη” λένε οι κάτοικοι – “Φάντασμα” και στον τουριστικό οδηγό – Τι λέει ο αδερφός του πρώην υπουργού

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε