Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ποιος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ποιος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Δείτε πληροφορίες για τη ζωή και το προφίλ του στενού συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου και εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1980 και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με το στρατό, υπηρέτησε, κατα δήλωση του πατέρα του, στην 35 Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο. Στη Χρυσή Αυγή εντάχθηκε απο νωρίς και μάλιστα απέκτησε το ψευδώνυμο “προστατευόμενος”.

Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Τομέας Χ”.

Στις εκλογές του 2012 εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους από το κόμμα του.

Η δίκη για τα γεγονότα του 2007

Ο Η. Κασιδιάρης κατηγορήθηκε για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλοπ και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας.

Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στο όνομά του.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ως ιατρικός επισκέπτης, και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμό που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες. Το 2013 ο Ηλίας Κασιδιάρης αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω αμφιβολιών.

Το επεισόδιο σε τηλεοπτική εκπομπή

Τον Ιούνιο του 2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρισκόταν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή πρωινό ΑΝΤ1 μαζί με τις υποψήφιες βουλευτές Ρένα Δούρου και Λιάνα Κανέλλη. Μετά απο έντονη λεκτική αντιπαράθεση και ερωτήσεις για τη δικαστική του εκκρεμότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό εναντίον της Ρένας Δούρου. Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε ένατονα και τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε να τη χτυπάει με μπουνιές.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, έδωσε εντολή να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης,αφού μετά τη διάλυση της Βουλής, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν καλυπτόταν πλέον από βουλευτική ασυλία και ως εκ τούτου μπορούσε να συλληφθεί. Ο Κασιαδιάρης εξαφανίστηκε και ήταν καταζητούμενος από την αστυνομία μέχρι το πρωί της 9ης Ιουνίου 2012, οπότε εξέπνευσε η προθεσμία του αυτόφωρου .

Μετά το περιστατικό αρκετά πολιτικά κόμματα πρότειναν τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από κάθε προεκλογική συζήτηση. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όμως, μετά από έκτακτη σύσκεψη, ανακοίνωσε πως “από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλεισμός από τη συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012”

Διαβάστε

Τι λέει το βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Η στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ποιος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Παναγιώταρος στη ΓΑΔΑ: Πείτε στους Κλουζώ ότι ήρθα να παραδοθώ

Η στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Η Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της έξω από τη ΓΑΔΑ – ΦΩΤΟ

Κεδίκογλου: Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της

Τα διεθνή μέσα για τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης – Πληροφορίες Newsit: Εντάλματα για Λαγό, Παναγιώταρο, Μίχο

Τι γίνεται με την βουλευτική ιδιότητα των συλληφθέντων

“Για 50 και 100 ευρώ κάποιοι παρίσταναν τους εκπαιδευτές χρυσαυγιτών” – Μαρτυρίες για στρατιωτικούς

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε