Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Προκαλεί ο δολοφόνος του Π.Φύσσα: Ήμουν σε άμυνα

Προκαλεί ο δολοφόνος του Π.Φύσσα: Ήμουν σε άμυνα

Ενώπιον των ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου βρέθηκε σήμερα ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία τόσο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όσο και για αυτήν της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έκλεισε εννέα ώρες απολογίας και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέστρεψε στη φυλακή, κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στη μαραθώνια συμπληρωματική απολογία του δεν φέρεται να διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες απολογίες του, στις οποίες υποστήριξε πως ήταν ένας απλός υποστηρικτής του κόμματος. Φέρεται επίσης ο κατηγορούμενος να δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τις ανακρίτριες για τις φωτογραφίες που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας και στις οποίες εμφανίζεται στο πλευρό βουλευτών, αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε πως του άρεσε να φωτογραφίζεται και πως ο καθένας μπορούσε να βγάζει φωτογραφίες δίπλα στους βουλευτές. Φέρεται ακόμα να υποστήριξε πως τα όπλα που εμφανίζονται στις επίμαχες φωτογραφίες ήταν αεροβόλα.

Είπε οτι είχε δευτερεύοντα ρολο στην τοπική της Νικαιας και πως απλά βοηθούσε -όποτε κρινόταν αναγκαίο- τον Καζαντζόγλου στο ταμείο της οργάνωσης.

Όσον αφορα στη δολοφονία Φυσσα κράτησε την ιδια υπερασπιστική γραμμή, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει στην πρώτη του απολογία. Ότι δηλαδή βρισκόταν σε άμυνα.

Σε ορισμένες ερωτήσεις αναφορικά με τη δράση της οργανωσης και τα τάγματα εφόδου απαντούσε μονολεκτικά, επαναλαμβάνοντας “δεν ξερω ” και “δεν θυμαμαι”.

Αύριο κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων, μη πολιτικών προσώπων, που λαμβάνουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, με αυτήν που έχει κληθεί να δώσει ο Γιάννης Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπενθυμίζεται ότι το κινητό του Καζαντζόγλου είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Με την ολοκλήρωση και της αυριανής συμπληρωματικής απολογίας, οι δύο δικαστικές λειτουργοί αναμένεται μετά το Πάσχα να καλέσουν σε εξηγήσεις όσους βουλευτές της Χρυσής Αυγής η Βουλή θα συναινέσει στο αίτημα της δικαιοσύνης για άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Οι βουλευτές καλούνται να λογοδοτήσουν ανά περίπτωση είτε για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης είτε για άλλες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε ήδη κατηγορουμένους για κατοχή όπλων κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα σοκ στον Ηλιόπουλο: Έχουμε πόλεμο… Την Τρίτη χτύπησα έναν Πακιστανό

Νέες απειλές Κασιδιάρη για υποκλοπές συνομιλιών με βουλευτές της ΝΔ – Φωτογραφίες σοκ με τον Ρουπακιά να φεύγει σαν κύριος μετά τη δολοφονία Φύσσα

Ρουπακιάς σε δημοσιογράφους: Δεν θα με δικάσετε εσείς!

Προφυλακιστέος και για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, ο Γιώργος Πατέλης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε