Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ρίχνουν ευθύνες στον χειριστή του σκάφους για τον θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο – Παραδέχτηκε ότι έκανε αδέξια κίνηση – Ελλιπής η εκπαίδευσή του (;)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η προπέλα του σκάφους που είχε δεμένη τη “μπανάνα” τραυμάτισε θανάσιμα το αγόρι στη Μύκονο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού
– Συνεχίζονται οι έρευνες για το αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας
– Οργή της οικογένειας που απαιτεί να βρεθεί ποιος ευθύνεται για το χαμό του παιδιού
– Τι λένε νομικοί κύκλοι του ιδιοκτήτη ειδών θαλάσσιας αναψυχής

Μία ημέρα μετά τον άδικο χαμό του 10χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα, κάνοντας “μπανάνα” στη θάλασσα της Μυκόνου, συνεχίζονται οι έρευνες για το πώς έγινε το δυχτύχημα και αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ο 22χρονος χειριστής του σκάφους παραδέχτηκε ότι έκανε μια αδέξια κίνηση, ωστόσο κατά την προανάκριση εξετάζεται η εμπειρία του χειριστή και κατά πόσο ήταν καλά εκπαιδευμένος.

Ο χειριστής του σκάφους οφείλει να έχει και τις γνώσεις του εκπαιδευτή για θαλάσσια σπορ. 

“Πρόκειται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας”

Την ίδια ώρα, νομικοί κύκλοι από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη ειδών θαλάσσιας αναψυχής, τονίζουν ότι είναι προφανές πως πρόκειται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας”.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Η προπέλα του σκάφους που είχε δεμένη τη “μπανάνα” τραυμάτισε θανάσιμα το 10χρονο αγόρι, χθες το απόγευμα στη Μύκονο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού.

Η σορός του αδικοχαμένου παιδιού θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Σύρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Θανάσιμα τραυματίστηκε ανήλικος 10 ετών, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διενέργεια θαλάσσιου μέσου αναψυχής, στην περιοχή “ΚΑΛΟ ΛΙΒΑΔΙ” Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής, για ατύχημα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε άμεσα στο σημείο, διαπιστώνοντας το θανάσιμο τραυματισμό 10χρονου, ο οποίος επέβαινε σε θαλάσσιο έλκηθρο, ελκούμενο από το Τ/Χ σκάφος “ΤΟΥΙΤΙ” Τ.Μ. 338.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελιγμών του εν λόγω Τ/Χ, ενώ αυτό έλκυε δύο θαλάσσια έλκηθρα με τέσσερις ανήλικους επιβαίνοντες επί αυτών, (δύο σε κάθε έλκηθρο αντίστοιχα) ο 10χρονος βρέθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθη ο 22χρονος χειριστής του Τ/Χ καθώς και ο 64χρονος εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων αναψυχής, ενώ η σορός του 10χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σα να μη συνέβη τίποτα! Ελεύθεροι με… προφορική εντολή εισαγγελέα οι δύο υπεύθυνοι για τον χαμό του 10χρονου στη Μύκονο

Στον εισαγγελέα δύο για τον τραγικό χαμό του 10χρονου στη Μύκονο – “Μεμονωμένο περιστατικό”, λέει η δήμαρχος…

Θρήνος για τον 10χρονο που σκοτώθηκε στη Μύκονο – Τον διαμέλισε το σκάφος που τραβούσε τη “μπανάνα” – “Βυθίστηκε στο πένθος το νησί” λέει η δήμαρχος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε