Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Σταγονίδια” της Χρυσής Αυγής σε 50 υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πόρισμα «αδιάφθορων» όπως… Ν. Υόρκης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα, συμπεριλαμβάνοντας τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις έρευνες των στελεχών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε αυτό αναμένεται να καταγράφονται άμεσες σχέσεις του ναζιστικού μορφώματος με ένστολους που υπηρετούν σε περισσότερες από 50 αστυνομικές υπηρεσίες, και 75 υποθέσεις καταγγελιών αλλοδαπών, όπου αστυνομικοί δεν δέχονταν την υποβολή των μηνύσεών τους, όπως και για παράβαση καθήκοντος με ανοχή αφού «γείωναν» τις καταγγελίες αλλοδαπών σε βάρος εργοδοτών τους.

Οι τελευταίοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας αλλά και σε πολλές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ηλείας. Στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν, σε γραφείο του Τμήματος και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, «φιξάκι» ηρωίνης και 29 ναρκωτικά χάπια, τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα υπηρεσιακά βιβλία.

Στη Μεσσηνία δεν υπήρξαν σημαντικά ευρήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», φέρεται να υπήρξε προστριβή αξιωματικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικό που είχε τραυματισθεί σε συμπλοκή με κακοποιούς και είχε βραβευθεί. Στον αστυνομικό βρέθηκε τατουάζ που «παρέπεμπε» – σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» – σε σχέσεις με την ακροδεξιά οργάνωση. Ωστόσο ο ίδιος θεώρησε τον σχετικό έλεγχο «προσβλητικό» και δεν υπήρξε καμιά συνέχεια.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων υπήρξε και έλεγχος στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης όπου υπηρετεί και ένας εκ των πρώην υπευθύνων της φρουράς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Παράλληλα ερευνήθηκε η στάση αστυνομικών στην πρόσφατη επεισοδιακή παρουσία της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση του Μελιγαλά.

Η έρευνα επεκτείνεται και στις δραστηριότητες της ομάδα ΔΙΑΣ (Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης), καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ., η ΔΙΑΣ εμπλέκεται σε ποσοστό 12%, σύμφωνα με εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, με υποθέσεις κακοποίησης αλλοδαπών κατέχοντας τα σχετικά πρωτεία εντός του αστυνομικού σώματος. Τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες εκθέσεις, με ποσοστό 6% καταλαμβάνει το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα.

Υπολογίζεται ότι η έρευνα των «αδιάφθορων» της Αστυνομίας θα καταδείξει την εμπλοκή περίπου 10-20 αστυνομικών της ομάδας εποχούμενης αστυνόμευσης σε παράτυπες ή παράνομες πράξεις.

Να σημειώσουμε ότι έχουν συλληφθεί 8 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 6 πρώην συνοδοί ασφαλείας βουλευτών του πολιτικού μορφώματος, στην κατοχή των οποίων έχουν κατασχεθεί 409 σφαίρες, 160 σφαιρίδια, 10 σιδηρογροθιές, 5 σπρέι πιπεριού, 15 μαχαίρια, 3 αεροβόλα, 3 χαντζάρες, δύο τέιζερ ρεύματος και περίπου 20.000 ευρώ. Για τον πρώην διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα εξελίσσεται ξεχωριστή έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητές του.

Διαβάστε επίσης:
Εξαφάνισαν τα όπλα – Τώρα είναι αργά, λένε στην Αντιτρομοκρατική

Μισοτιμής πουλάει ο Παναγιώταρος! – Κεσάτια στο κατάστημά του στον Κολωνό

Ανοίγουν λογαριασμοί και… στόματα για τη Χρυσή Αυγή – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο – Τα άγνωστα κρησφύγετα της οργάνωσης σε Ασπρόπυργο και Χαϊδάρι

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε