Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στην Κύπρο η Αντιτρομοκρατική – Το φονικό στην Αγία Νάπα και η τρομοκρατία στην Ελλάδα

Στην Κύπρο η Αντιτρομοκρατική – Το φονικό στην Αγία Νάπα και η τρομοκρατία στην Ελλάδα

Αίτημα δικαστικής συνδρομής αναμένεται να καταθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες στις Κυπριακές Αρχές η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να εξεταστούν και επίσημα πλέον οι δυο καταδικασμένοι Έλληνες για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα το Καλοκαίρι του 2012.

Ως γνωστών, ο ένας από τους καταδικασθέντες Έλληνες, ο Αναστάσιος Τσεχειλίδης, στο άκουσμα της βαριάς ποινής-πέντε φορές ισόβια- «έσπασε» και άρχισε να μιλά στις Κυπριακές Αρχές για σχέσεις του φίλου του και συγκατηγορούμενου του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, με την «Σέχτα Επαναστατών» και την δολοφονία του Δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Στο μεταξύ χθες παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ένα τρίτο πρόσωπο, που φέρεται να έχει σχέση με το πενταπλό φονικό στην Κύπρο, καθώς ο επιχειρηματίας που ήταν στόχος με επιστολή του στο δικαστήριο, κατονόμαζε το συγκεκριμένο πρόσωπο ως των ηθικό αυτουργό του «συμβολαίου θανάτου» που είχε υπογραφεί σε βάρος του.
Πρόκειται για τον 34χρονο Αλβανό υπήκοο Αιμίλιο Πάπα, οποίος σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Κύπριος επιχειρηματίας, είναι ο άνθρωπος που έκανε τις συνεννοήσεις για την επιχείρηση εξόντωσης του και μάλιστα για το λόγο αυτό εισέπραξε το ποσό των 30.000 Ευρώ.

Ο ίδιος πάντως έλεγε χθες στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, και για το λόγο αυτό όταν έμαθε πως εκκρεμεί σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αλβανία και αμέσως έσπευσε να παραδοθεί στης Αρχές, προκειμένου με το τρόπο αυτό να υποστηρίξει την αθωότητα του.

Κεντρικό ρόλο στην υπογραφή του «συμβόλαιο θανάτου» φέρεται να παίζει σύμφωνα με τον επιχειρηματία στόχο, ένας Έλληνας γιατρός οποίος ζει σε Ευρωπαϊκή χώρα και έφερε σε επαφή των 34χρονο Αλβανό με τον αντίπαλο του οποίος πλήρωνε τα χρήματα, προκειμένου να βγει από την μέση ο εν λόγο Κύπριος επιχειρηματίας.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των ερευνών, η συγκεκριμένη υπόθεση είχε «άρωμα» τρομοκρατίας, καθώς ο εκτελεστής των πέντε σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία, είναι γνωστός Αντιεξουσιαστής όπως και ο 34χρονος Αλβανός υπήκοος, ενώ κατά το παρελθόν και τα δυο πρόσωπα είχαν απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για ενδεχόμενη σχέση τους με ένοπλες οργανώσεις.

Πλέον και έπειτα από τους ισχυρισμούς του συγκρατούμενου του Μαμαλικόπολου, για γιάφκες τρομοκρατών και σχέσεις με την «Σέχτα Επαναστατών», η Αντιτρομοκρατική ζητά και επίσημα πια την εξέταση του Α. Τσεχειλίδη προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του.

Ωστόσο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Newsit» Αξιωματικοί τις συγκεκριμένης Υπηρεσίας που έχουν εξετάσει των Α. Τσεχειλίδη κατά το πρόσφατο παρελθόν, δεν είναι και τόσο πεπεισμένη για την βασιμότητα των «αποκαλύψεων».
Πλέον και έπειτα από την παράδοση του 34χρονου Αλβανού υπηκόου στην Αντιτρομοκρατική, οι συσχετισμοί φαίνεται να αλλάζουν και οι έρευνες παίρνουν πιο επίσημο χαρακτήρα, χωρίς όμως οι Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις «αποκαλύψεις» του Έλληνα, που κρατείται στις Κυπριακές φυλακές: «…κρατάμε μικρό καλάθι καθώς μέχρι στιγμής από τα λεγόμενα του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν έχει προκύψει το παραμικρό …το μέλλον και η πορεία των ερευνών ωστόσο είναι τα βασικά συστατικά που θα δείξουν εάν ο άνθρωπος αυτός λέει την αλήθεια για όσα ισχυρίζεται», λέει με νόημα στο «Newsit» Αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε