Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για εκβιασμό ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου

Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για εκβιασμό ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου

Μισό εκατομμύριο ευρώ, είχαν στόχο οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας χρυσού, που είναι δύο δικηγόροι, ένας ανώτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον νομικό σύμβουλο της εκβιαζόμενης, 50 ετών, έναν 45χρονο τμηματάρχη του ΣΔΟΕ, έναν 41χρονο αρχιφύλακα που υπηρετεί στην Ασφάλεια, έναν ακόμα 62χρονο δικηγόρο, που φέρεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις από πλευράς υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και έναν 38χρονο ιδιώτη, ο οποίος φέρεται ως μεταφορέας των χρημάτων που προορίζονταν για τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εκβίασης κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργεια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή.

Μετά τις συλλήψεις σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• Στην κατοχή του 50χρονου δικηγόρου, ένα κινητό τηλέφωνο, και ένα πιστόλι replica με γεμιστήρα.
• Στην κατοχή του τμηματάρχη του ΣΔΟΕ, τρία κινητά τηλέφωνα, μία μεταλλική ράβδος και 25 φυσίγγια των 9 mm .
• Στην κατοχή του 62χρονου δικηγόρου, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, τέσσερα φυσίγγια των 0,45 cal , επτά φυσίγγια των 9 mm και 11 φυσίγγια των 0,22 cal.
• Στην κατοχή του 38χρονου ιδιώτη τρία κινητά τηλέφωνα.
• Στην κατοχή του αρχιφύλακα 2.710 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM με κομμένο το τσιπάκι, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, δύο φυσίγγια διασποράς, δύο συσκευές – φακοί, που ενσωματώνονται σε πιστόλι, πέντε μαχαίρια, δύο μαύρες κουκούλες τύπου «full – face », οκτώ γεμιστήρες, 123 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κ.ά.

Διαβάστε

Χειροπέδες σε “σωτήρες” ενεχυροδανειστηρίου από το ΣΔΟΕ για 400.000 ευρώ – Ανάμεσά τους 2 γνωστοί δικηγόροι – Πώς τους έπιασαν
 

Καλαμάτα: Ανατίναξαν το ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου – Βομβαρδισμένο τοπίο μια ολόκληρη γειτονιά (Φωτό)!

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων

Ενεχυροδανειστής από την Μυτιλήνη στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε