Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Συλλήψεις λίγο πριν το τρομο – χτύπημα;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρομοκρατικό χτύπημα πιστεύουν πως πρόλαβαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την επιχείρηση που πραγματοποίησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την ανακάλυψη οπλισμού, σε διαμέρισμα στο περιφερειακό του Κολωνακίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NEWSIT, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εδώ και μήνες είχαν “ακούσματα” με το σούπερ κοριό της Υπηρεσίας, για επικείμενο χτύπημα με στόχο: “…να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι μέσα”.

Οι τρεις συλληφθέντες ανάμεσα τους και ένας Αλβανός υπήκοος, αρχικά κατηγορούνται για την διάπραξη δυο ληστειών στην Θεσσαλονίκη και πλέον για κατοχή οπλισμού με σκοπό την διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο 30χρονος Σαλονικιός, φέρεται από την Αντιτρομοκρατική κατά το παρελθόν να είχε στενές σχέσεις με έναν από τους κατηγορούμενους για την συμμετοχή του στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων τις Φωτιάς”.

Η σχέση αυτή ιδιαίτερα μετά την σύλληψη του Σ.Μ. με την κατηγορία της αποστολής τρομοδέματος στον πρώην Διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δ. Χωριανόπουλο, είχε μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών και οι αστυνομικοί έβλεπαν τον 30χρονο να πραγματοποιεί συχνά ταξίδια από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα και με μόνιμο προορισμό την περιοχή των Εξαρχείων.

Από τις παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει τις επαφές του συγκεκριμένου ατόμου, με πρόσωπα που έχουν σχέση με το πολιτικό χώρο των Αντιεξουασιαστών και κυρίως με το κομμάτι που έχει ιδεολογική σχέση με την “Συνωμοσία τις Φωτιάς” ενώ παράλληλα διατηρούσαν φιλική σχέση με το προφυλακισμένο Σ.Μ.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους Αστυνομικούς να εντείνουν την παρακολούθηση και με τεχνικά μέσα, το κοριό δηλαδή, όπου και εντόπισαν την επίμαχη συνομιλία: “…να πάμε κάτω να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι μέσα”.

Παράλληλα το “καμπανάκι” ήχησε στην Αντιτρομοκρατική, έπειτα από δυο ληστείες που σημειώθηκαν στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης.

Η έφοδος στα δυο σπίτια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά έγινε με σκοπό να προλάβει η ΕΛ.ΑΣ ενδεχόμενο χτύπημα από την ομάδα των τριών, που φέρεται να έχει περιφερειακή σχέση με την “Συνωμοσία τις Φωτιάς”.

Τέλος οι “γιάφκες” που εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ουδεμιά σχέση έχουν με τον “Επαναστατικό Αγώνα”.
Συνολικά οι συλλήψεις που έγιναν είναι έξι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και μια γυναίκα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή οπλισμού και σύσταση συμμορίας.

Διαβάστε επίσης:
Αυτή είναι η γιάφκα στο Κολωνάκι – Η αντιτρομοκρατική έλεγε οτι είναι συνεργείο απεντόμωσης! (ΦΩΤΟ κ VIDEO)

Ο “κοριός” της ΕΥΠ έδειξε προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος και έφτασαν στη γιάφκα στο Κολωνάκι

Με χειροπέδες ο Η. Κασιδιάρης στο δικαστήριο

Γιάφκα με όπλα στο Κολωνάκι εντόπισε η Αντιτρομοκρατική – Τρεις συλλήψεις και ο ρόλος τους με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Οι ποινές για τους έξι ληστές του Βελβεντού

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε