Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύμπραξη Μαζιώτη – Ξηρού πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα – Στο… Θεό εκτοξεύτηκαν η μπαταρία και το καπό του παγιδευμένου αυτοκινήτου

Σύμπραξη Μαζιώτη – Ξηρού πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα – Στο… Θεό εκτοξεύτηκαν η μπαταρία και το καπό του παγιδευμένου αυτοκινήτου

– Τον 4ο όροφο του κτιρίου της ΤτΕ η μπαταρία του αυτοκινήτου – βόμβα
– Στην ταράτσα πολυκατοικίας βρέθηκε το καπό!
– “Έχουν” την ομάδα υποστήριξης του τρομοκρατικού χτυπήματος στην οδό Αμερικής – Πως διέφυγαν
– Γιατί η Αντιτρομοκρατική “βλέπει” συνεργασία Μαζιώτη – Χριστόδουλου Ξηρού πίσω από την επίθεση
– Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας που βρίσκονται στην περιοχή πέριξ της οδού Αμερικής για να φτάσουν τους τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζει υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει την ομάδα υποστήριξης εκείνου που πάρκαρε το παγιδευμένο Nissan με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής. Τη στιγμή που απομακρύνεται από την περιοχή η μοτοσικλέτα Yamaha Xt με δυο επιβάτες, ακολουθεί και μια δεύτερη, επίσης χωρίς πινακίδες, με μοναδικό αναβάτη τον οδηγό της.

Οι τρεις άνδρες κατευθύνθηκαν από την οδό Αμερικής προς τον Λυκαβηττό. Από τις κάμερες ασφαλείας έχει εντοπιστεί και το αυτοκίνητο βόμβα, τη στιγμή που στρίβει από την οδό Σταδίου μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στην οδό Αμερικής, όπου και σταθμεύει.

Το κομμάτι της οδού Αμερικής όπου έγινε η έκρηξη, ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου παραμένει αποκλεισμένο. Δεδομένου πως το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης Μέρκελ, θα είναι και σήμερα… αποκλεισμένη ζώνη, οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή μήπως και βρεθούν οι μηχανές που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για να διαφύγουν.

Την ίδια ώρα, ένα νέο video από τη στιγμή της έκρηξης είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ήταν τόσο ισχυρό το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη που η μπαταρία του αυτοκινήτου βρέθηκε στον 4ο όροφο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας, εκεί όπου βρίσκεται και το γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα, ενώ το καπό βρέθηκε στην ταράτσα 5όροφης πολυκατοικίας, απέναντι!

Τα εκρηκτικά στο αυτοκίνητο βόμβα πυροδοτήθηκαν σε ηλεκτρικούς πυροκροτητές. Ειδικοί των εργαστηρίων της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι τα εκρηκτικά που είχαν βάλει οι τρομοκράτες στο αυτοκίνητο δεν ήταν 75 κιλά, όπως υποστήριξε ο άγνωστος άνδρας που έκανε τα δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, αλλά λιγότερα.

Η συνεργασία Μαζιώτη – Ξηρού

Από την πρώτη στιγμή, η εκτίμηση των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής είναι πως στην τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης εμπλέκεται ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Στην περίπτωση αυτή, όμως, το ενδεχόμενο να βρεθούν οι μοτοσικλέτες διαφυγής είναι μηδαμινό, αφού από την περίοδο που ο Μαζιώτης, από την εποχή που ήταν δραστήριο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα φρόντιζε να μην αφήνει ποτέ πίσω του οχήματα διαφυγής για να μη βρίσκονται στοιχεία ή γενετικό υλικό.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως παρά τα όσα έχει υποστηρίξει ο Μαζιώτης πως δεν έχει καμία επαφή ή σχέση με τον επίσης καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό, τουλάχιστον σε αυτό το χτύπημα χρησιμοποιήθηκε η τεχνογνωσία του “Μανώλη” της 17 Νοέμβρη.

Εκτιμάται μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική πως το “σύστημα” ανθρώπων που βοήθησε τον Μαζιώτη και τη σύντροφό του να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, το ίδιο “σύστημα” υποθάλπτει και τον Χριστόδουλο Ξηρό από τον περασμένο Ιανουάριο, όπως ο εκτελεστής της 17Ν εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές μετά την άδεια που είχε πάρει την Πρωτοχρονιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το εκρηκτικό της νοικοκυράς “χτύπησαν” οι τρομοκράτες στο κέντρο της Αθήνας – Ο άνδρας μυστήριο με το κράνος που πάρκαρε το παγιδευμένο αυτοκίνητο

Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας – Αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικών εξερράγη στην οδό Αμερικής – Ο Χριστόδουλος Ξηρός πίσω από την επίθεση;

Η στιγμή της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας (VIDEO)

Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο από το τρομοκρατικό χτύπημα – ΦΩΤΟ

Nεκρή ζώνη το κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι λόγω της έκρηξης – ΦΩΤΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε