Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνελήφθη ξανά ο συνοδηγός του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Συνελήφθη ξανά ο συνοδηγός του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

– Είναι ο άνδρας που μάρτυρες του φονικού στο Κερατσίνι τον είχαν δει στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά
– Είχε ξεχάσει μέσα στο αυτοκίνητο του 45χρονου χρυσαυγίτη το κινητό και την ταυτότητά του
– Είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής
– Αφέθηκε ελεύθερος πριν από μερικές μέρες αλλά σήμερα βγήκε ένταλμα σύλληψής του για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
– Απλό μέλος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ο κατηγορούμενος που φέρεται ως ο “πυρηνάρχης” της οργάνωσης στο Πέραμα
– Στι 17 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια Εφετών για τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή
– Εντολή των εισαγγελέων στο ΣΔΟΕ για έρευνα στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής

Ο 32χρονος Ιωάννης Καζαντζόγλου συνελήφθη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής το μεσημέρι της Τρίτης μετά από ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την παρουσία του συγκεκριμένου άνδρα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, όταν ο 45χρονος κλήθηκε να “τρέξει” στο σημείο από τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, είχαν αποκαλύψει δυο γυναίκες αυτόπτες μάρτυρες.

Μάλιστα, μετά το φονικό, προφανώς στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο της δολοφονίας για να μη συλληφθεί, είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά το κινητό του (στο οποίο τον κάλεσε λίγο μετά ο 45χρονος) αλλά και την ταυτότητά του.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, είχε οδηγηθεί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί και την περασμένη Τετάρτη αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Του είχε επιβληθεί (όπως και σε άλλους τρεις κατηγορούμενους) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Ξανά στον ανακριτή ο 37χρονος που «φώναξε» τα τάγματα εφόδου στο Κερατσίνι

Ο 37χρονος που το περασμένο Σάββατο κρίθηκε προφυλακιστέος για όσα συνέβησαν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και σήμερα οδηγήθηκε ξανά στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο 37χρονος κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος είναι –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ο άνθρωπος που είχε αντιπαράθεση με την παρέα του Παύλου Φύσσα το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του και εκείνος που ειδοποίησε (από το τηλέφωνο της γυναίκας του) τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αντιτρομοκρατική και το Σάββατο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μόλις έμαθε πως θα οδηγηθεί στη φυλακή, όπως μετέδωσε το Mega, ζήτησε με λυγμούς να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να πει όσα γνωρίζει για τη δομή και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Αρνείται τα πάντα ο «πυρηνάρχης» του Περάματος

Απλό μέλος της Χρυσής Αυγής δήλωσε κατά την απολογία του ο Αναστάσιος Παντζής, ο άνθρωπος που φέρεται να είναι ο «πυρηνάρχης» της οργάνωσης στο Πέραμα και εμπλέκεται –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- τόσο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και στην επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα αλλά και σε εκείνες κατά Αιγύπτιων μεταναστών που εργάζονταν στην Ιχθυόσκαλα.

Ο Πανταζής αρνήθηκε πως είναι «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, απέδωσε τη δίωξή του σε πολιτικές σκοπιμότητας και δήλωσε απλό μέλος του κόμματος, όπου προσχώρησε για την «αντιμνημονιακή στάση του» και από την «αγάπη του για την πατρίδα».

Στις 17 Οκτωβρίου η Ολομέλεια Εφετών

Για την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης.
Έως τότε, η έρευνα θα συνεχίζεται κανονικά από τους δύο ανακριτές Διαφθοράς, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CNN: Στο λίκνο της Δημοκρατίας, χαιρετούν φασιστικά – Σκηνές που θυμίζουν ναζιστική Γερμανία – Τι είναι τελικά η Χρυσή Αυγή;

Δημοσκοπική αμηχανία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ξανά στον ανακριτή ο 37χρονος που «φώναξε» τα τάγματα εφόδου στο Κερατσίνι

Και στην δολοφονία Φιλόπουλου ο “εκπαιδευτής” της Χρυσής Αυγής!

Στο μικροσκόπιο όπλα που βρέθηκαν μετά την επίθεση χρυσαυγιτών στο Πέραμα

Κομοτηνή: Αθωώθηκε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής – Μετέφερε κοντάρια με σημαίες!

Πρώην χρυσαυγίτης: Με τον Μπούκουρα «τρώγαμε» τις εισφορές μελών στις ταβέρνες

Το «φροντιστήριο» των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα – Αποκάλυψη από μάρτυρα «κλειδί»

Οι συλλήψεις και οι αποκαλύψεις δε σκότωσαν τη Χρυσή Αυγή – Τι δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις – Το 26,5% δεν τη θεωρεί απειλή για τη δημοκρατία

Τα Αστυνομικά τμήματα της… Χρυσής Αυγής – 10 Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Το μήνυμα της μητέρας του Π. Φύσσα στο δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε