Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια – Κρότου – λάμψης έσκασε στα χέρια αστυνομικού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε δύο συλλήψεις ατόμων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο χώρο περιμετρικά του ΑΠΘ. Τραυματίστηκε άνδρας των ΜΑΤ από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν περίπου 30 προσαγωγές ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι δύο από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στο χέρι ένας άντρας των ΜΑΤ. Τη στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατεδίωκαν του αντιεξουσιαστές από το τουρκικό προξενείο προς το ΑΠΘ ο αστυνομικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.

Οι πληροφορίες του thestival αναφέρουν ότι η χειροβομβίδα εξερράγη στο χέρι του αστυνομικού, ο οποίος και νοσηλεύεται στο 424 στατιωτικό νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αντιεξουσιαστές έριξαν 15 βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στο χώρο περιμετρικά του ΑΠΘ.

Λίγο μετά τις 4 οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν εντός του ΑΠΘ και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 26 και 23 ετών κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για «διατάραξη της κοινής ειρήνης», «εμπρησμό», «έκρηξη», «παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», «βαριά σωματική βλάβη», παράβαση του νόμου «περί όπλων», «αντίσταση», «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «άνευ άδειας κατοχή ασυρμάτου ραδιοπομπού».

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνια της Ελλάδας στη σελίδα του Newsit Τοπικά Νέα

Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Θανατηφόρα σύγκρουση στην Πάτρα – Ένας νεκρός, μία τραυματίας

Στα δύο ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας – Απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (VIDEO)

Χαλκιδική: 73χρονος κυκλοφορούσε “φορτωμένος” όπλα και χασίς

Λευκάδα: Έψαχναν ναρκωτικά, βρήκαν όπλα

Τραγωδία στη Ναύπακτο – Ο πατέρας σκοτώθηκε, ο γιος χαροπαλεύει

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε