Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΤΩΡΑ: Μεγάλη επιχείρηση ΕΚΑΜ και αστυνομίας στην Κηφισιά για να συλλάβουν τον δεύτερο ληστή της οικίας Δώνη!

ΤΩΡΑ: Μεγάλη επιχείρηση ΕΚΑΜ και αστυνομίας στην Κηφισιά για να συλλάβουν τον δεύτερο ληστή της οικίας Δώνη!
,,

– Οι 2 κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι του Γ.Δώνη στην Κηφισιά
– Μέσα ήταν τα πεθερικά του και τα 2 του παιδιά!
– Ειδοποιήθηκε η αστυνομία μέσω του φρουρού του Γ.Παπακωνσταντίνου
– Κοσμήματα και αίματα βρέθηκαν στην Παναγία Ελευθερώτρια που είναι εκεί κοντά
– Κηλίδες αίματος βρέθηκαν και σε κήπο κοντά στην οικία Δώνη
– Τραυματίας ένας αστυνομικός και πιθανότατα και ένας από τους κακοποιούς
– Είναι η τρίτη φορά που γίνεται στόχος ληστών το σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη είναι έως αυτή την ώρα η επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη και του δεύτερου ληστή της οικίας Δώνη στην Κηφισιά. Ο ένας συνελήφθη στην οδό Ιθάκης 18 και αυτή την ώρα οι αστυνομικοί έχουν εγκλωβίσει τον άλλον στην ίδια περιοχή. Εκείνος προσπαθεί να ξεφύγει περνώντας μέσα από αυλές σπιτιών.

ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΛΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

Τα γεγονότα ξεκίνησαν λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή, ακινητοποίησαν τον πεθερό του, τη σύζυγό του και ένα από τα ανήλικα παιδιά του και άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.
Στο σπίτι, όμως, ήταν και ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Δώνη, 15 ετών, ο οποίος βγήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες και ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μένει στο διπλανό σπίτι.

Οι φρουροί ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και στο σημείο έφτασε γρήγορα περιπολικό.

Οι ληστές για να ξεφύγουν, πήραν για λίγο μαζί τους τον πεθερό του προπονητή, τον οποίο όμως άφησαν και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στο πόδι έναν αρχιφύλακα.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν στο χέρι έναν από τους δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

Ακολούθησε καταδίωξη από τις δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή, μέσα στο ρέμα του Κοκκιναρά, ενώ, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν κοσμήματα και αίματα.

Οι ληστές εντοπίστηκαν στη διασταύρωση των οδών Χειμμάρας και Ιθάκης, στην Κηφισιά, όπου έγινε η δεύτερη ένοπλη συμπλοκή. Στο σημείο εκείνο συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, ο οποίος είναι τραυματισμένος, ενώ θεωρείται πιθανόν ότι έχει τραυματιστεί και ο δεύτερος που αναζητείται.

Ο αρχιφύλακας που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο σημείο έχουν φτάσει και δυνάμεις των ΕΚΑΜ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ


Το χρονικό της ληστείας

Για τρίτη φορά το σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη στην οδό Ζίτσης 3 στην Κηφισιά, μπαίνει στο στόχαστρο ληστών. Τις άλλες δυο όμως δεν ήταν κανείς μέσα!

Αυτή την φορά, μέσα στο σπίτι ήταν τα δυο από τα τρία του παιδιά, ένα 15χρονο και ένα βρέφος και τα πεθερικά του. Οι 2 ληστές, ο ένας οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο και ο άλλος με μαχαίρι, μπήκαν μέσα στο σπίτι και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τους κλείδωσαν στην τουαλέτα. Οι κακοποιοί σάρωσαν τα πάντα.

Ο 15χρονος γιος του προπονητή χωρίς να τον καταλάβουν πήγε στο σπίτι του πρωην υπουργού Γ.Παπακωνσταντίνου που έχει αστυνομικό φυλάκιο. Ειδοποιούν την αστυνομία. Αρχικά φτάνουν έξω από το σπίτι 2 μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι ληστές τους βλέπουν και αρχίζουν να πυροβολούν. Λιγα λεπτά αργότερα φτάνει και ένα περιπολικό και αρχίζουν να ανταποδίδουν τα πυρά στους ληστές.

 Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι ληστές χρησιμοποίησαν ως ασπίδα τον πεθερό του κ.Δώνη.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίσθηκεί ένας αρχιφύλακας στο πόδι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν έναν από τους ληστές.

 Στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν τα κοσμήματα που είχαν πάρει οι ληστές αλλά και κηλίδες αίματος που σημαίνει ότι ένας από αυτους έχει τραυματισθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είναι πεζοί αφού βρέθηκαν κηλίδες αίματος και σε διπλανό κήπο, ενώ δεν έχει βρεθεί και εγκαταλελειμένο ΙΧ στην περιοχή.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυκλοφορούσαν και οπλοφορούσαν

“Άνοιξαν” πέντε αυτοκίνητα σε ένα απόγευμα στη Γλυφάδα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε