Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ταυτοποιήθηκαν 3 από τους δράστες της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα – 24 προσαγωγές – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Έλεγχοι σε διερχόμενους οδηγούς στη Λεωφόρο Ειρήνης στο Πέραμα ΦΩΤΟ NEWSIT
Έλεγχοι σε διερχόμενους οδηγούς στη Λεωφόρο Ειρήνης στο Πέραμα ΦΩΤΟ NEWSIT

– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΤΩΡΑ του ΚΚΕ στο Πέραμα
– Η αστυνομία αναζητά τους δράστες της επίθεσης
– “Οι αστυνομικοί κοίταζαν τους Χρυσαυγίτες και δεν έκαναν τίποτα”, υποστήριξε θύμα της επίθεσης
– ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την επίθεση
– Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, τα ξημερώματα
– Δείτε φωτογραφίες και video

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το ΚΚΕ στο Πέραμα, για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του κόμματος στην περιοχή.

Δείτε τι δήλωσε ο γραμματέας της ΚΝΕ, Θοδωρής Θεώνης

Ταυτοποιήθηκαν τρεις δράστες

Τα τρία αυτά άτομα αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης, ενώ ο ένας από αυτούς -συνοδός μεγαλοεργολάβου- αναγνωρίστηκε από αποτυπώματα, καθώς ήταν σεσημασμένος. Συγκεκριμένα έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία, για επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών σε ένα σπίτι που έμεναν Αιγύπτιοι. 

Τα θύματα της επίθεσης υπέβαλλαν μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων τους οποίους και κατονομάζουν ως δράστες της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί έκαναν κατ’ οίκον έρευνα στα σπίτια τριών ατόμων αλλά και στις τρείς περιπτώσεις δεν βρήκαν κανέναν και οι οικείοι τους δήλωσαν ότι έχουν να τους δουν από χθες το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ένα από τα 9 θύματα της επίθεσης ΦΩΤΟ 902

Η ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, στις 4 π.μ. έγινε συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Κατά την επιχείρηση, έγιναν δεκάδες προσαγωγές και μεταξύ των προσαχθέντων διαπιστώθηκε για έξι από αυτούς ότι εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής

Σφοδρή αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής με ανακοινώσεις, ενώ στο πλευρό του ΚΚΕ στέκονται με ανακοινώσεις τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του κατήγγειλε και την αστυνομία για ολιγωρία. Το ίδιο κατήγγειλαν και θύματα της επίθεσης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ΚΚΕ. Όπως τονίζει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών, σχετικά με το περιστατικό επίθεσης και τραυματισμού μελών του Κ.Κ.Ε., τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Πέραμα Αττικής.

Η ΓΑΔΑ, παραθέτει αναλυτικά τα όσα έγιναν λέγοντας ότι:

“Η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά την 00:08:17 ώρα σήμερα. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 00:10:57 ώρα, το δεύτερο την 00:12:07 ώρα και το τρίτο την 00:12:09.
Ακολούθως την 00:12:19 ώρα κατέφθασε η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων, ενώ στη συνέχεια, διαδοχικά και μέχρι την 00:29:52 ώρα είχαν φτάσει συνολικά στο σημείο εννιά (9) περιπολικά τάξης και ασφάλειας και δύο (2) ομάδες ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων η κάθε μια, δηλαδή συνολικά πάνω από τριάντα οκτώ (38) αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, “οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων που καταδίκασαν την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας.
Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης.
Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα» και επισημαίνει ότι «η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς».
Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας δε, επισημαίνει ότι είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο Πέραμα – ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ καταγγέλουν την Χρυσή Αυγή

Επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ με ρόπαλα με καρφιά και καδρόνια στο Πέραμα! – Εννέα τραυματίες

Επίθεση σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 46 οπαδοί του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε